Mus jabłkowy doskonale nadaje się do użycia w ciastach, jako produkt do chleba i wiele innych. Teraz jest sezon na jabłka antonówki, nie wiadomo, co z nimi robić, a można zrobić mus, który jest bardzo prosty w wykonaniu ! Polecam :)
Potrzebne składniki:
- 1/2 szklanki wody
- 2 kg jabłek
- sok z cytryny
Sposób wykonania:
- Miękkie jabłka antonówki obieramy i kroimy na małe kawałki.
- Wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy na małym gazie aż do rozgotowania.
- Możemy skropić sokiem z cytryny, cały czas mieszamy.
- Wlewamy do słoików.
- Zostawiamy do ostygnięcia.
Smacznego !
Robiłam 2 tygodnie temu, ale przesadziłam z cukrem:/
OdpowiedzUsuńA ja wcale nie dodaje cukru.
UsuńNo właśnie, to mnie zastanowiło - tak bez cukru zupełnie???
OdpowiedzUsuńJak jabłka są słodkie to po co?
UsuńNo w sumie racja:)
UsuńJak chcesz to dodawaj ;)
Usuń