Pączki bez nadzienia zawsze jadłam u mojej cioci. Są doskonałe dla niejadków, którzy nie lubią tych nadziewanych.
Potrzebne składniki:
- 4 jaja,
- szczypta soli,
- cukier waniliowy,
- 1kg mąki,
- 1/2 kostki tłuszczu,
- 2 szklanki mleka,
- 10 dag drożdży,
- szklanka cukru,
- cukier puder,
- olej
Sposób przygotowania:
- Przygotowujemy ciasto drożdżowe według przepisu - klik
- Bierzemy trochę ciasta.
- Wyrabiamy w ręce, tworząc kulę.
- Smażymy w rozgrzanym oleju.
- Wykładamy na papierowy ręcznik.
- Posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego !
smacznego! :)))
OdpowiedzUsuńzjadłabym takiego pączka!
Dzięki ;)
Usuńz nadzieniem, czy bez - zjem każdego pączka :D pycha!
OdpowiedzUsuńZapraszam ;)
Usuńa ja nie jestem fanką pączków. Z nadzieniem nie znoszę, a bez nadzienia zjem, ale nie mogą mieć lukru:P Na Twoje z cukrem pudrem bym się skusiła:) Wiem wiem wybredna jestem:P
OdpowiedzUsuńZ lukrem też nie lubię, bo za słodkie, bez pycha ;)
UsuńZjadłabym..dawno nie robiłam..
OdpowiedzUsuń:)
UsuńPączusie? Tak, tak, tak:D:D
OdpowiedzUsuńZgadzam się :)
UsuńPoproszę dwa. Pychotka
OdpowiedzUsuńZapraszam :D
Usuńjakie ładne okrągłe :) przypomniało mi się zawołanie sprzedawców pączków na plaży "jeden pączek, drugi pączek i już skaczesz jak zajączek" hah :D
OdpowiedzUsuńNie słyszałam takiego ;p
UsuńOstatnio śniły mi się pączki taką miałam na nie ochotę ,uwielbiam takie prawdziwe bez nadzienia :)
OdpowiedzUsuńJa też lubię :)
Usuńuwielbiam pączusie jutro kupię potrzebne składniki w Lidlu i takie zrobię.
OdpowiedzUsuńSmacznego :)
UsuńDomowe pączki, pycha, moja babcia zawsze piekła je w tłusty czwartek :) A dla obniżenia temperatury oleju wrzucała co jakiś czas pokrojone w plastry ziemniaki i były domowe chipsy, które zawsze wolałem od pączków ;)
OdpowiedzUsuńO, pomysł z chipsami też fajny :)
Usuń