Dziś pierwszy raz postanowiłam zrobić roladki wieprzowe z cebulką, ogórkiem i boczkiem :) Wyszły pyszne !
Sposób wykonania:
Potrzebne składniki:
- sól,
- pieprz,
- cebula,
- ogórek kiszony,
- boczek parzony,
- schab,
- olej
Sposób wykonania:
- Schab kroimy na cienkie paski.
- Mięso delikatnie rozbijamy.
- Solimy, pieprzymy.
- Cebulę kroimy.
- Mięso przekładamy cebulą.
-
Ogórki kroimy na mniejsze poziome paski.
- Boczek kroimy na mniejsze części.
- Na każdym kawałku układamy ogórka, boczek i cebulę.
- Łączenie możemy przetknąć wykałaczką.
- Olej nagrzewamy na patelni.
- Dodajemy trochę wody.
- Smażymy z godzinę pod pokrywką.
- Na koniec dodajemy cebulę, przesmażamy.
- Roladki są gotowe ! :)
Smacznego !
Ale smakowitości:D
OdpowiedzUsuńNo ;)
UsuńKurczę, a ja się ciągle boję je zrobić, bo wydaje mi się, że coś sknocę. Ale chyba spróbuję :) Będę patrzyła na Twoje zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńProszę bardzo :)
UsuńPyszna klasyka ;) u mnie się przed nadziewaniem smarowalo mięsko łyżką musztardy, a do farszu szedł też pokrojony w paski chlebek.. ;) ale Twoja wersja też mi się podoba ;). Palce lizać.
OdpowiedzUsuńJa nigdy niczym nie smarowałam i chyba nie zamierzam :)
UsuńO chlebka to ja jeszcze nigdy nie dawałam co on daje??
OdpowiedzUsuńJa jeszcze smaruję musztardą jak koleżanka i do tego daję plaster boczku wędzonego,cebulę i oczywiście ogórek:))
Pycha,a twoje roladki super:)
Trzymam kciuki w konkursie, w którym bierzesz udział:)
Chleb pewnie smak zmienia, nie wiem ;) Dzięki.
Usuń