Zupa ogórkowa na ogonach jest jedną z lepszych, jakie jadam ;D Zapraszam również do jej posmakowania.
Potrzebne składniki:
Sposób wykonania:- Wlewamy wody, zagotowujemy, wrzucamy warzywa i mięso i gotujemy.
- Wykładamy miękkie ogony i marchew, przecedzamy wywar.
- Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
- Wrzucamy do wywaru i gotujemy 5 min.
- Ogórki ścieramy na tarce.
- Wrzucamy do zupy, gotujemy do miękkości.
- Robimy zaklepkę - mąkę mieszamy z wodą.
- Całość mieszamy, dodajemy do zupy i zagotowujemy.
Smacznego !
Smak dzieciństwa :D Uwielbiałam tę zupę i to się nie zmieniło!
OdpowiedzUsuńJa też ją lubię :)
UsuńOgórkowa jest pysznościowa. A Twoja wygląda na szczególnie smaczną i sycącą:)
OdpowiedzUsuńDzięki :D
UsuńNa ogonkach nigdy nie robiłam, ale musi być super ;)
OdpowiedzUsuńJa najbardziej właśnie te ogony z tej całej zupy lubię ;)
Usuń