środa, 24 października 2012

Leczo z cukinii z boczkiem parzonym, paprykami, kiełbasą, pieczarkami.

Dziś postanowiłam zrobić sobie na obiad leczo, to już kolejna odsłona na tym blogu :)



Potrzebne składniki:
  •  cukinia,
  • parówki, 
  • boczek parzony, 
  • pieczarki, 
  • papryki, 
  • papryka ostra, 
  • cebula, 
  • czosnek granulowany, masło, 
  • ketchup, 
  • przecier pomidorowy,  
  • por, 
  • olej, 
  • papryka słodka 

Sposób wykonania:
  1. Kiełbasę przesmażamy z cebulką na oleju.
  2. Boczek kroimy na małe kawałki.
  3. Smażymy.
  4. Pieczarki przesmażamy z masłem.
  5. Kiełbasę wrzucamy do garnka
  6. Dodajemy trochę ketchupu.
  7. Dodajemy trochę czosnku granulowanego.
  8.  Trochę koncentratu pomidorowego. 
  9. Pieczarki dodajemy do garnka.
  10. Cukinię obieramy ze skóry.
  11. Kroimy w dość duże kawałki.
  12. Dodajemy do całości.
  13. Papryki kroimy, dodajemy.
  14. Solimy i pieprzymy do smaku.
  15. Pokrojony por dodajemy do pozostałych składników.
  16. Gotujemy do miękkości.

Smacznego !

16 komentarzy:

  1. a ja właśnie zjadłam krokiety :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda obłędnie:) Uwielbiam leczo:D

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam leczo i często robię je dla swojej rodzinki:)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam leczo, to takie jesienne danie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubię leczo, ale nigdy nie robiłem go z parówkami ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Co roku leczo gościło u nas, a w tym roku po prostu zapomniałam o nim;-)

    OdpowiedzUsuń