- Czosnek obieramy, kroimy na mniejsze części.
- Nacinamy karkówkę i co kawałek nakładamy czosnek.
- Solimy, pieprzymy.
- Nacieramy majerankiem. Czekamy z godzinę.
- Rozgrzewamy olej.
- Przed pieczeniem nacieramy czosnkiem granulowanym.
- Wrzucamy na gorący tłuszcz.
- Opiekamy z każdej strony, pod koniec pieczenia podlewamy wodą.
- Gotujemy na bardzo wolnym ogniu lub pod ciśnieniem do miękkości.
- Wykładamy i kroimy w pasy.
- Robimy zaklepkę do sosu z mąki i wody.
- Część sosu odlewamy w mały garnuszek i zagotowujemy.
- Wlewamy zaklepkę.
Smacznego !
Uwielbiam czosnek, przepis idealny:)
OdpowiedzUsuńWypróbuj koniecznie :)
Usuńtaka karkówka to wyższa szkoła jazdy. Twoja wygląda na soczystą, mniam.
OdpowiedzUsuńNo pycha jest :)
Usuńkarkóweczka zawsze spoko:)
OdpowiedzUsuńTeż tak myślę;p
UsuńKarkóweczka pyszna , wywiad już na blogu . :)
OdpowiedzUsuńDzięki, już patrzę ;p
Usuńkarkówkę uwielbiam tylko na jeden sposób, na kanapki :P inaczej mój przełyk jej nie przyjmuje :P
OdpowiedzUsuńZawsze coś ;p
UsuńAż mi ślinka cieknie:)))
OdpowiedzUsuńZapraszam :)
UsuńA jak mamie to pokazałam to powiedziała, że zrobi któregoś dnia na obiad :D
OdpowiedzUsuńWspaniale ;p
Usuńsoczysta karkóweczka jest pyszna!:)
OdpowiedzUsuńNo :)
Usuńale narobiłas mi smaku!
OdpowiedzUsuńCieszę się ;)
Usuńtaka z czosnkiem musi mieć cudowny aromat :)
OdpowiedzUsuńMa ;)
UsuńPycha, uwielbiam czosnek w dużych ilościach :) Aż chyba dzisiaj się zaczosnkuję na obiad ;)
OdpowiedzUsuń:D
Usuń