Dziś u mnie w domu królowały śledzie :)
Potrzebne składniki:
Sposób wykonania:- Wodę zagotowujemy, dodajemy liść laurowy.
- Wrzucamy ziele angielskie.
- Gotujemy.
- Jabłko obieramy.
- Kroimy w talarki.
- Układamy na dnie słoika.
- Cebulę obieramy.
- Kroimy w talarki.
- Dodajemy do słoika.
- Śledzie kroimy na 3 części.
- Kładziemy do słoika naprzemian z cebulą i jabłkiem.
- Do zalewy dodajemy ocet pod koniec gotowania i zagotowujemy.
- Zostawiamy do ostygnięcia.
- Śledzie zalewamy gotowaną zalewą.
- Wkładamy do lodówki na dobę.
- Na drugi dzień kroimy cebulkę drobno.
- Śledzie ze słoika wykładamy na miseczkę.
- Przekładamy cebulką.
- Zalewamy śmietaną, musi postać 2-3 godziny.
Smacznego !
Kiedyś bardzo je lubiłam.
OdpowiedzUsuńMoja mama uwielbia. 😊
OdpowiedzUsuń