Dziś na obiad postanowiłam zjeść brukselkę, bardzo ją lubię z tłuszczem :)
Potrzebne składniki:
Sposób wykonania:
- Brukselki wkładamy do osolonej wody.
- Dodajemy por.
- Masło wkładamy do garnka.
- Roztapiamy.
- Dodajemy bułkę tartą.
- Brukselki polewamy tłuszczem.
Smacznego !
Lubię brukselkę a zupełnie o niej zapomniałam :) Muszę upolować ją w sklepie i zaserwować dzieciakom :)
OdpowiedzUsuńNo, ja ją uwielbiam :)
UsuńTeż ja lubię. Teraz w sezonie to główny dodatek do obiadu. :)
OdpowiedzUsuńDokładnie ;)
UsuńTeż lubię brukselkę :)
OdpowiedzUsuńZostałaś przeze mnie nominowana!
Więcej o zabawie Liebster Blog, na moim blogu.
Pozdrawiam! :)
Dziękuję pięknie ;)
UsuńNie przepadam za brukselką, chociaż ta wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńA ja bardzo lubię :)
UsuńProste,ale ile daje radości :)
OdpowiedzUsuńNo nie ;)
Usuńkocham brukselkę ;)
OdpowiedzUsuńJa też ;)
UsuńJak ja nie znoszę brukselki...:D
OdpowiedzUsuńNie wiesz, co tracisz ;)
UsuńJa akurat za taką w tłuszczyku nie przepadam, moze masz propozycje jak ją inaczej przyrządzić ;)
OdpowiedzUsuńMam :)
Usuńhttp://book-and-cooking.blogspot.com/2012/10/zapiekanka-z-ciasta-francuskiego-z.html
Brukselkę lubię i cenię jej specyficzny smak :)
OdpowiedzUsuńA to prosta i łatwa do przyrządzenia propozycja-popieram.
Dokładnie :)
UsuńNie lubię brukselek ale może się przekonam :P
OdpowiedzUsuńMoże tak :)
Usuń