Dziś pierwszy raz postanowiłam zrobić surówkę z modrej kapusty, wyszła przepyszna :)
Potrzebne składniki:
Sposób wykonania:
- Kapustę kroimy.
- Zalewamy wodą.
- Odcedzamy.
- Obieramy jabłka, marchew i cebulę.
- Całość drobno kroimy.
- Dodajemy kapustę.
- Dodajemy trochę soku z cytryny.
- Solimy, pieprzymy.
- Mieszamy, dodajemy łyżkę cukru.
- Całość mieszamy.
Smacznego !
nadawałabyś się z moją mamą, ona też tak kocha gotować jak Ty ;D
OdpowiedzUsuńO, fajnie ;)
Usuńmuszę Was umówić;D
UsuńKoniecznie ;)
UsuńUwielbiam takie surówki
OdpowiedzUsuńJa też ;)
UsuńSurówka z tej kapusty to moja ulubiona :) Tylko ja najbardziej ją lubię z majonezem :P
OdpowiedzUsuńJa nie jadłam nigdy z majonezem ;p
UsuńRobię taka suróweczkę jest bardzo bobra
OdpowiedzUsuńNo :)
Usuńlubię takie, choć ostatnio rzadko jadam!
OdpowiedzUsuńżycie & podróże
gotowanie
Czas to zmienić :)
UsuńUwielbiam czerwoną kapustę! Ale ja zawsze gotowaną robiłam. Synuś uwielbia surówkę, ale nigdy nie wiedziałam jak sie robi, więc jadał tylko w przedszkolu czy knajpie ;-) No to mam wyzwanie teraz! Dziękuję :-)
OdpowiedzUsuńProszę :)
UsuńNie przepadam za kapustą, jednak moja rodzina często jada taką sałatkę do obiadu :)
OdpowiedzUsuńCieszę się ;)
UsuńBardzo lubię takie surówki :)
OdpowiedzUsuńJa też :)
UsuńUwielbiam!!! Pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
Usuńwyglada pysznie
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
UsuńOoo zapomniałam o tej kapuscie, moje surówki juz mi sie znudziły zupełnie.
OdpowiedzUsuńTo zrób taką ;)
Usuń
OdpowiedzUsuńzalać wodą!!!???? ale jaką? ciepła,gorącą,zimną,letnią ????
Kultura wypowiedzi też obowiązuje... Na chwilę gorącą wodą i odcedzić.
Usuń