niedziela, 2 lutego 2020

Kapusta z suszonymi grzybami.

Święta bez kapusty z grzybami to nie święta, więc i u mnie nie mogło jej zabraknąć ;)

Kapusta z grzybami.



Potrzebne składniki:
  • Liść laurowy,
  • cebula, 
  • kostka rosołowa i woda lub bulion, 
  • suszone grzyby, najlepiej prawdziwki,
  • kiszona kapusta 

Sposób wykonania:
  1. Cebulę przesmażamy na maśle.
  2. Grzyby zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na noc.
  3. Przesmażamy na cebuli.
  4. Kapustę wrzucamy do garnka, dostajemy liść laurowy, kruszymy kostkę rosołowa, wlewamy wodę od grzybów, aby sięgała wysokości kapusty. Gotujemy do miękkości.
  5. Grzyby dodajemy do kapusty.
  6. Pieprzymy.
  7. Mieszamy.
Smacznego !

2 komentarze: