Święta bez kapusty z grzybami to nie święta, więc i u mnie nie mogło jej zabraknąć ;)
Potrzebne składniki:
- Liść laurowy,
- cebula,
- kostka rosołowa i woda lub bulion,
- suszone grzyby, najlepiej prawdziwki,
- kiszona kapusta
Sposób wykonania:
- Cebulę przesmażamy na maśle.
- Grzyby zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na noc.
- Przesmażamy na cebuli.
- Kapustę wrzucamy do garnka, dostajemy liść laurowy, kruszymy kostkę rosołowa, wlewamy wodę od grzybów, aby sięgała wysokości kapusty. Gotujemy do miękkości.
- Grzyby dodajemy do kapusty.
- Pieprzymy.
- Mieszamy.
Smacznego !
Uwielbiam tę kapustę!
OdpowiedzUsuńJedno z moich ulubionych dań, tylko na bulionie warzywnym.
OdpowiedzUsuń