Uwielbiam kurczaka z piekarnika. Ma taką chrupiącą skórkę i jest bardzo aromatyczny w smaku ;) Tym razem wersja bez folii aluminiowej.
Potrzebne składniki:
Sposób wykonania:
- Kurczaka myjemy, układamy na blacie.
- Nacieramy przyprawami z obu stron.
- Wkładamy do miski i zostawiamy na noc w zimnym.
- Blachę smarujemy olejem.
- Układamy kurczaka.
- Pieczemy ok. 45 min. w 200 st., zaś odwracamy kurczaka , pieczemy z 15 min. , znowu odwracamy i kolejne z 15-20 min, aż do miękkości.
Smacznego !
Pyszności:D
OdpowiedzUsuńDokładnie ;)
Usuńpyyyyyyyycha :P
OdpowiedzUsuńZgadzam się ;)
UsuńUlubione danie mojego Osinka:)
OdpowiedzUsuńNie dziwię się ;)
UsuńJa zwykle robię kurczaka w folii ;)
OdpowiedzUsuńJa też, ale Dziewczyny poleciły mi bez to postanowiłam spróbować ;)
UsuńNarobiłaś mi smaka i tyle :):)
OdpowiedzUsuńOjej, przepraszam :D
UsuńWygląda obłędnie:))))
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
UsuńDostałam od koleżanki świetny przepis na kurczaka z piekarnika z ryżem i cebulą , musze go wreszcie wypróbowac ;)
OdpowiedzUsuńO, to ja też poproszę ;)
UsuńNasza babcia robi pdobny ale jeszcze na noc zalewa go jogurtem do tych przypraw: skórka i tak się przypiecze a jest sam w sobie bardziej soczysty i delikatny!
OdpowiedzUsuńO, też fajny pomysł ;)
UsuńAleż pyszności:))
OdpowiedzUsuńZgadzam się ;)
UsuńZ chrupiącą skórką, idealne. Obserwuję Twojego bloga i nadziwić się nie mogę skąd masz tyle czasu na czytanie i gotowanie :)
OdpowiedzUsuńZapraszam tez do mnie :)
Jest ciężko, ale daję radę:)
UsuńPychota, do tego jeszcze pieczone ziemniaczki i jestem w niebie :)
OdpowiedzUsuńMmm, dawno już nie jadłam ;D
Usuń