Pierogi z kapustą i grzybami to mój debiut :D
Potrzebne składniki:
Sposób wykonania:
- Cebulę przesmażamy z masłem.
- Dodajemy suszone grzyby namoczone dzień wcześniej. Przesmażamy.
- Przekręcamy przez maszynkę.
- Dodajemy 2 łyżki śmietany do ostudzonego farszu i mieszamy.
- Przygotowujemy ciasto na pierogi - klik.
- Rozwałkowujemy.
- Wykrawamy maszynką do robienia pierogów kółko.
- Nakładamy farsz.
- Maszynką sklejamy.
- Wrzucamy do gotującej osolonej wody, gotujemy do 2-3 minut po wypłynięciu.
- Polewamy skwarkami z cebulką.
Smacznego!
ja robię ciasto na pierogi bez jajka, wychodzi wtedy mniej twarde i bardziej delikatne :)
OdpowiedzUsuńO, spróbuję kolejnym razem ;)
UsuńTeż dzisiaj produkowałam:D
OdpowiedzUsuńCieszę się ;)
UsuńApetyczny ten Twój debiut...mnie tam się nie chce nigdy maszynką, palcami idzie raz dwa:)
OdpowiedzUsuńAle takie jakie pyszne ;)
Usuńale ładnie wyszły:)
OdpowiedzUsuńjuż nie mogę doczekać się jutra:) u nas też będą:D
Fajnie:)
Usuńja w tym roku poszłam na łatwizne i kupiłam gotowe,ale pyszniutkie będą u teściowej:) nie widać,że to debiut!
OdpowiedzUsuńAż się zaczerwieniłam ;D
UsuńPiękny i smaczny debiut:) Gratuluję:)
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
Usuń