Ryba po włosku czy po prostu na słodko, z ananasem i rodzynkami. Wyszła bardzo smaczna.
Potrzebne składniki:
- Filet z tilapii,
- rodzynki,
- ananas,
- koncentrat pomidorowy,
- zioła ( bazylia i oregano ),
- sól,
- pieprz,
- mąka,
- olej,
- cebula,
- cytryna
Sposób wykonania:
- Ananasa odsączamy i kroimy w kostkę, podobnie jak cebulę.
- Cebulę, ananasa i rodzynki wrzucamy na olej.
- Wlewamy sok z ananasa.
- Dodajemy z 2 łyżeczki przecieru.
- Posypujemy oregano i bazylią.
- Solimy, pieprzymy.
- Zostawiamy do wystygnięcia.
- Filet kroimy i skrapiamy cytryną. Zostawiamy na ok. godzinę.
- Solimy i pieprzymy.
- Obtaczamy w mące.
- Wrzucamy na gorący olej. Zostawiamy do wystygnięcia.
- Sos kładziemy na dno miski.
- Rybę przekładamy naprzemiennie z sosem.
- Zostawiamy przynajmniej na jeden dzień w lodówce.
Smacznego !
Ciekawy przepis!
OdpowiedzUsuńDzięki ;)
UsuńInteresujący przepis:)
OdpowiedzUsuńNo:)
Usuńryba na słodko?
OdpowiedzUsuńinteresujące ;)
Pycha jest ;)
Usuńbardzo ciekawie :) nie jadłam nigdy w takiej postaci
OdpowiedzUsuńSpróbuj kiedyś ;)
UsuńOj w przyszłym roku zaskoczę teściową :) nie słyszałam, żeby ktoś w mojej rodzinie taką rybę robił, a wygląda na prawdę interesująco :) i podejrzewam, że tak też smakuje :)
OdpowiedzUsuńPyszna jest ;)
Usuń