Pieczona karkówka podlewana winem z suszonymi grzybami i pomidorami doskonale nadaje się na święta ;)
Potrzebne składniki:
- Karkówka,
- majeranek,
- marchew,
- sól,
- pieprz,
- olej,
- cebula,
- seler,
- suszone grzyby,
- czosnek,
- pieczarki,
- liść laurowy,
- wino,
- suszone pomidory,
- rozmaryn,
- ziele angielskie
Sposób wykonania:
- Karkówkę nacieramy solą, pieprzem, majeranką.
- Nacinamy karkówkę i wciskamy czosnek.
- Zawijamy w folię i kładziemy na dobę do lodówki.
- Przygotowywujemy następnego dnia rozmaryn, suszone pomidory, grzyby, liść laurowy, marchew, pieczarki, cebulę, ziele angielskie
- Przesmażamy na oleju cebulę z pieczarkami.
- Dodajemy marchew, suszone śliwki, pomidory, seler.
- Całość przesmażamy.
- Karkówkę obsmażamy wkoło.
- Dodajemy do warzyw.
- Patelnię od smażenia zalewamy wodą.
- Dodajemy do garnka.
- Gotujemy do miękkości.
- Kroimy.
Smacznego !
mmmm ależ musiało w domu pachnieć ;)
OdpowiedzUsuńNo;p
Usuń