Uszka z kapustą robiłam pierwszy raz w życiu, pycha:)
Potrzebne składniki:
Sposób wykonania:
- Cebulę przesmażamy z masłem.
- Dodajemy suszone grzyby namoczone dzień wcześniej. Przesmażamy.
- Przekręcamy przez maszynkę.
- Dodajemy 2 łyżki śmietany do ostudzonego farszu i mieszamy. Solimy i pieprzymy do smaku.
- Robimy ciasto z przepisu - klik.
- Rozwałkowywujemy.
- Wykrawamy literatką kółka.
- Nakładamy farsz.
- Zlepiamy boki.
- Zlepiamy oba końce.
- Wrzucamy do osolonej gotującej wody.
- Gotujemy do chwili po wypłynięciu.
- Przelewamy zimną wodą
Smacznego!
no mojej mamie inne wychodzą, będziemy jadły jutro:*
OdpowiedzUsuńNo każdemu chyba inne wychodzą;p
UsuńNajlepsze co może być♥
OdpowiedzUsuńNo:)
UsuńDomowe uszka i pierogi są najlepsze na świecie:) Mniam!
OdpowiedzUsuńZgadzam się;p
Usuńdzisiaj będę robiła z mamą:)
OdpowiedzUsuńFajnie:)
Usuńu mnie w domu niestety zawsze są kupne :)
OdpowiedzUsuńU mnie w domu też zawsze były do czasu, aż nie zrobiłam;p
Usuńmniam ;)
OdpowiedzUsuńNo;p
UsuńMy też wczoraj robiliśmy :-) ale tylko grzybowe:-) jednak w takim wykonaniu uwielbiam również :-)
OdpowiedzUsuńJa też, aż żałuję, że tak mało zrobiliśmy ;/
UsuńTy to masz zdolności kulinarne! Chętnie bym u Ciebie święta spędziła :)
OdpowiedzUsuńZapraszam :D
Usuń