sobota, 29 grudnia 2012

Wigilijny śledź w śmietanie.

Śledzie na Wigilii to podstawa:)



Potrzebne składniki:
  • Śledzie,
  • sól, 
  • pieprz, 
  • cebula, 
  • ogórek kiszony, 
  • jabłko, 
  • śmietana, 
  • cytryna 

Sposób wykonania:
  1. Śledzie kroimy, ogórki, cebulę i jabłko kroimy w kosteczkę, dorzucamy.
  2. Dodajemy 3 łyżki śmietany.
  3. Skrapiamy sokiem z cytryny.
  4. Mieszamy.
Smacznego !

10 komentarzy:

  1. Robiłam na Wigilię. Trochę mi nie wyszły, bo trafiłam na strasznie twardą i ostrą cebulę. Ale i tak smakowały mi bardzo:))) Szkoda, że innym nie:/

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale mi narobiłaś ochoty na te śledzie! Tylko, że jak kilka dni temu zjadłam śledzia to do tej pory mnie żołądek boli. :( A ja tak je uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Dawno nie jadłam, a bardzo lubię :)

    OdpowiedzUsuń