piątek, 4 stycznia 2013

Kotlet z indyka panierowany w płatkach kukurydzianych.

Już dawno chciałam zrobić to danie, aż w końcu się udało:)



Potrzebne składniki:
  • sól,
  • pieprz,
  • mąka,
  • płatki kukurydziane,
  • olej,
  • jajko,
  • masło,
  • kotlet z indyka 

Sposób wykonania:
  1. Kotlet obkładamy na przemian cebulą.
  2. Obtaczamy w mące, jajku i płatkach.
  3. Smażymy na oleju, pod koniec smażenia podduszamy na maśle. 

Smacznego!

45 komentarzy:

  1. ja próbowałam kiedyś smażyć w płatkach, ale strasznie mi się paliły, masz jakis sposób na to by się nie paliły?

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. ,,Smażymy na oleju, pod koniec smażenia podduszamy na maśle.":)

      Usuń
    2. Ślepa nie jestem ;p Tekst widze, ale o ostatnie zdjęcie mi chodzi - temu pytam ;p

      Usuń
  3. Ja robie na oleju i stwierdziłam ze wiele zależy od płatków, te z dodatkiem miodu palą sie nieziemsko:-p, choć je najbardziej lubię

    OdpowiedzUsuń
  4. Dokładnie tak miód się pali dlatego do takich kotletów bierzemy nie słodzone płatki. I smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor :)
    Ja często takie robię, ale bez cebulki bardzo fajne.:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zawsze chciałam zrobić takiego kotlecika w płatkach. Ale jakoś przy robieniu kotletów zawsze o tym zapominam:(

    OdpowiedzUsuń
  6. u mnie ostatnio nuggetsy w płatkach, a u Ciebie kotlet:) a wygląda na zdjęciu jak nie usmażony:P

    OdpowiedzUsuń
  7. zjadłabym chętnie takiego kotlecika :)

    OdpowiedzUsuń
  8. nie no ja normalnie już się na Twój temat nie wypowiadam, nie dość ,że czytasz jak machina to jeszcze gotujesz ;D !

    OdpowiedzUsuń
  9. Jadłam ale nigdy nie robiłam, fajnie że podałaś przepis Przyda się ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. A w życiu to tym nie słyszałam ale bardzo chętnie spróbuję :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Jak zobaczyłam przepis od razu pobiegłam do kuchni
    i go wypróbowałam :) Jest po prostu pyszny :*
    Zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  12. będę musiała coś podobnego zrobić

    OdpowiedzUsuń
  13. Mniami.. Ale, narobiłaś mi smaczka ^^

    ps. Na moim blogu wystartował konkurs, w którym do wygrania "Giń" Hanny Winter
    Szczegóły tu:
    http://ksiazka-na-kazdy-dzien.blogspot.com/2013/01/zimowy-konkursik-3.html

    OdpowiedzUsuń
  14. Robiłam takie:):) Fajne wychodzą, dobrze jest pokruszyć płatki, a wcześniej utaplać kotlety w naleśnikowym cieście;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O, muszę kiedyś spróbować ;)

      Usuń
    2. Ja właśnie tak robię ze uprzednio maczam w cieście nalesnikowym a potem pokruszone płatki, lepiej sie trzyma;) zresztą jest opisane na blogu krok po kroku przy nuggetsach;)

      Usuń
  15. Chodzi za mną ten kotlet w płatkach, kusisz, oj kusisz!!

    OdpowiedzUsuń