Jakiś czas temu natknęłam się na chrupiącego kurczaka firmy Kamis i postanowiłam kupić. Tak, wiem, że to niezdrowe i sama sól, ale mi bardzo smakowało ;)
Sposób wykonania:
- Pierś z kurczaka tniemy i delikatnie rozbijamy.
- Maczamy w wodzie, a następnie w panierce.
- Smażymy na rozgrzanym oleju.
- Dodajemy łyżkę masła pod koniec.
Smacznego !
używam tej panierki bardzo często! jest pyszna, uwielbiam!! :)))))))))))))
OdpowiedzUsuńNie dziwię się ;)
Usuńmoja mama tak samo- cudnie smakuje :)
OdpowiedzUsuńZgadzam się ;)
UsuńNo ja miałam okazję też jej używać i powiem że nawet smaczna jest, a kotleciki na ostatnim zdjęciu aż ociekają z tłuszczyku.
OdpowiedzUsuńpozdrówka :)
Oj tam, czepiasz się ;)
UsuńTo coś dla mojego męża :D
OdpowiedzUsuńCieszę się ;)
UsuńPyszota:)
OdpowiedzUsuńZgadzam się ;)
Usuńznam tą panierkę i faktycznie jest pyszna, choć staram się jej używać bardzo rzadko. Ja kurczaka w niej nie smażę, ale piekę i do tego surówka i mam szybki obiad, gdy nie mam czasu:)
OdpowiedzUsuńTeż pycha ;)
UsuńAle jestem głodny. :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńJa też lubię tę panierę:D
OdpowiedzUsuńCieszę się ;)
UsuńMniam, mniam ;)
OdpowiedzUsuńDokładnie ;)
UsuńPrzepis wydaje się banalny, ale kiedy pierwszy raz z niego skorzystałam byłam pozytywnie zaskoczona :) Ze swojej strony chciałabym jeszcze tylko dodać, że filet z piersi kurczaka powinien pochodzić z znanych i sprawdzonych ferm, np.:
OdpowiedzUsuńwww.zagrodowy.pl/kurczak-zagrodowy-z-podlasia/produkty/kurczak-zagrodowy-caly-3/