Uwielbiam od czasu do czasu zjeść chlebek ze smalcem i do tego ogórki kiszone, pyszota ;)
Potrzebne składniki:
Sposób wykonania:
- Słoninę kroimy w kostkę.
- Cebulę i czosnek obieramy, kroimy.
- Smażymy na bardzo delikatnym ogniu, aby skwarki nie były za bardzo brązowe.
- Dodajemy cebulę i czosnek.
- Dodajemy starty majeranek.
- Chwilę przesmażamy i zostawiamy do przestygnięcia.
- Mielimy przez maszynkę.
- Wstawiamy do lodówki.
Smacznego !
Narobiłaś mi smaka
OdpowiedzUsuńNie dziwię się, ja też bardzo lubię:)
Usuńdomowy smalec jest najlepszy :))) wersji z majerankiem jeszcze nie próbowałam, ale przetestuję przy najbliższej okazji :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Olinka - Smakowy Raj
Super:)
UsuńA ja mam już taki przetopiony smalec, ale bez dodatków i noszę się z zamiarem zrobienia go z kiełbaską i cebulką :) Wiem, ze moja ciocia tak robi podobno pychotka :)
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować:)
UsuńMąż byłby w siódmym niebie:) super
OdpowiedzUsuńDokładnie:)
Usuńz ogóraskiem,pychota:)
OdpowiedzUsuńZgadzam się !
UsuńUWIELBIAM! :D muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie:)
UsuńTaki smalec to raj dla podniebienia:)
OdpowiedzUsuńDokładnie:)
UsuńA my jeszcze dodajemy jabłka:)
OdpowiedzUsuńTy to wszędzie te jabłka dajesz, muszę spróbować , co w nich takiego pysznego ;)
Usuń