Do wykonania tego torcika zainspirowała mnie blog Kulinarne Przeboje, dziękuję:)
- 200g herbatników,
- 1/2 kostki masła,
- 2 opakowania cukru waniliowego,
- płaska łyżeczka żelatyny ,
- 4 łyżki wrzątku,
- 2 pomarańcza,
- 250 gram serka mascarpone,
- 300 ml śmietany 30 %,
- kilka łyżek cukru,
- 2 galaretki brzoskwiniowe.
- Herbatniki kruszymy w misce.
- Dodajemy 1 opakowanie cukru waniliowego i masło.
- Mieszamy robotem.
- Wykładamy na spód blachy.
- Śmietaną ubijamy na sztywno z cukrem.
- Do wrzątku dodajemy żelatynę i mieszamy ze śmietaną i serkiem mascarpone.
- Wykładamy na herbatniki.
- Układamy owoce.
- Zalewamy dwoma galaretkami, schładzamy w lodówce.
Smacznego!
MHmm zrobię, tylko wersję z truskawkami, bo nie przepadam za pomarańczami :)
OdpowiedzUsuńTruskawki mmm, pychotka ;)
Usuńoch,jak ja bym zjadła taki torcik:)
OdpowiedzUsuńNie dziwię się ;)
UsuńAż głodna się zrobiłam ! : DDD
OdpowiedzUsuńPozdrawiam : )
Czas zrobić ;)
UsuńMascarpone kocham !
OdpowiedzUsuńMi tak średnio smakuje, ale w połączeniu z dodatkami jest dobry ;)
Usuńuwielbiam ten zestaw smakowy:)pycha!
OdpowiedzUsuńDokładnie:)
UsuńPrzepyszny taki torcik:)
OdpowiedzUsuńTeż tak sądzę:)
UsuńJestem fanką, ciast, których nie trzeba piec:D
OdpowiedzUsuńTo podobnie, jak ja ;p
Usuń