Sezon na rabarbar rozpoczęty, więc i ja nie mogłam pozostać w tyle ;) Zaczynamy więc cykl przepisów letnich z tym warzywem.
Sposób wykonania:
- Wodę zagotowujemy z cukrem.
- Dodajemy pokrojony rabarbar. Gotujemy ok. 10 min. Zostawiamy do ostygnięcia.
- Przelewamy soczek i gotowe ;)
Smacznego !
Przepyszny taki kompocik:)
OdpowiedzUsuńDokładnie:)
UsuńJak jest upał, to rewelacyjnie smakuje:)
OdpowiedzUsuńZgadzam się:)
Usuńoj dawno już nie piłam kompotu z rabarbaru... mmm teraz mi narobiłaś smaku :)
OdpowiedzUsuńNie dziwię się;p
UsuńMniam, kusi mnie bardzo rabarbar!!~Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńCzas go wykorzystać:)
Usuńpyszny:) ja przeważnie z truskawkami łącze:)
OdpowiedzUsuńO, też pyszny:)
UsuńAch dzieciństwo :) rabarbar i cukier. hmmm
OdpowiedzUsuńmmm, wspomnienia:)
Usuń