Pora na kiszone pomidory ;)
- 1 kg pomidorów koktajlowych czerwonych
- 1 kg pomidorów koktajlowych żóltych
- koper
- sól kamienna
- czosnek
- chrzan
Sposób wykonania:
- Słoiki wyparzamy, na dnie układamy koper, chrzan, ząbek czosnku. Układamy naprzemiennie nakłute żółte i czerwone pomidorki.
- Przegotowujemy 2 l wody, dodajemy 2 łyżki soli kamiennej. Czekamy aż woda przestygnie i zalewamy pomidorki równo z brzegiem. Zakręcamy, zostawiamy w ciepłym na kilka dni.
- Przechowujemy w chłodnym pomieszczeniu.
Smacznego !
nigdy nie jadłam kiszonych pomidorów, ba nawet takowych nie widziałam.... a jak smakują?
OdpowiedzUsuńMam dokładnie tak samo :) Jestem totalnie zaintrygowana :)
UsuńDziewczyny, jutro dam znać, bo szczerze powiedziawszy nie jadłam jeszcze, bo się kiszą ;)
Usuńteż się podpisuję heh
UsuńOtóż, drogie Panie, smakują takie pomidorki, jak ogórki kiszone i to dosłownie ;)
UsuńOoo a ogórki kiszone lubie bardzo:)
UsuńTo czas na pomidorki ;)
UsuńPomidorki juz oberwałam, ale kisić jutro, bo juz dośc późna pora. Bardzo jestem ciekawa smaku.
OdpowiedzUsuńJak ogórki ;)
UsuńHmm takich pomidorków ta ja nawet nigdy nie jadłam. Nie mówiac o robieniu:)
OdpowiedzUsuńJa też dopiero debiutuję ;)
UsuńJuż z samego rana wykorzystałam ten przepis, a nawet zrobiłam o tym posta na moim nowym blogu, który nazywa się "Na Ganku" link: http://naganku1.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńTeraz tylko czekam na efekt końcowy
Fajnie, ciekawa jestem, jak zasmakują ;) Proszę zaś podesłać zdjęcie do galerii na fanpage ;)
Usuńrównież mnie zaintrygowałaś tym przepisem, nigdy nie kisiłam pomidorów:)
OdpowiedzUsuńJa też pierwszy raz :)
UsuńJadłam już kiszoną paprykę, ale pomidorków jeszcze nie. Zapraszam do dodania wpisu do mojej akcji Warzywa psiankowate. Pozdrawiam Ania
OdpowiedzUsuńZaraz zajrzę ;)
Usuńnoooo, teraz to mnie zaciekawiłaś na maxa:) nie jadłam, nawet nie słyszałam o takich. Zrobię na spróbowanie:)
OdpowiedzUsuńDaj zaś znać, jak smakowały:)
UsuńCoś nowego do skosztowania:)
OdpowiedzUsuńDokładnie:)
Usuńile je kisiłaś? zrobiłam dzisiaj i nie wiem kiedy otworzyć a w środę mam babski wieczór i może akurat będą dobre:)
OdpowiedzUsuń3,4 dni kisiłam ;)
Usuń