Będzie doskonała, jako dodatek do mięs. Wychodzi bardzo delikatna.
Potrzebne składniki:
- główka kapusty
- cytryna
- sól, pieprz do smaku
- cukier
- masło
- smalec
- cebula
- koperek
- Cebulę kroimy w kostkę. Przesmażamy na łyżce masła.
- Kapustę kroimy drobno. Solimy i pieprzymy do smaku.
- Dodajemy do garnka, dolewamy odrobinę wody.
- Dorzucamy przesmażoną cebulę.
- Dodajemy pokrojony drobno zielony koperek. Dodajemy sok z cytryny i łyżkę smalcu.
- Cukrzymy do smaku.
- Przesmażamy kilka minut, żeby się nie rozgotowała.
Smacznego !
Uwielbiam taką kapustkę! Mniam :)
OdpowiedzUsuńJa również ;)
UsuńUwielbiam :)
OdpowiedzUsuńNie dziwię się ;)
UsuńTaka kapustę mogę jeść codziennie:)Pychota
OdpowiedzUsuńZgadzam się ;)
UsuńUwielbiam taką kapustkę, ale koniecznie z dodatkiem młodej marcheweczki i wiadra koperku:)
OdpowiedzUsuńTeż fajne dodatki ;)
Usuń