niedziela, 13 października 2019

Krem malinowy.

Krem malinowy będzie doskonały do przełożenia bezy, czy na wierzch tarty.

Potrzebne składniki:
  • 2 szklanki mleka
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 300g malin
  • 3 żółtka
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • masło 80%


Sposób wykonania:

  1. 1,5 szklanki mleka zagotowujemy, następnie dodajemy rozrobione 3 żółtka z mąkami. Energicznie mieszamy, zostawiamy do wystygnięcia.
  2. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Miksujemy z malinami. Dodajemy wystudzoną masę.
  3. Całość mieszamy, wstawiamy do lodówki do stężenia.
Smacznego!

ZOBACZ TAKŻE

TARTA Z MALINAMI


2 komentarze: