niedziela, 22 marca 2020

Kabaczek ala gołąbki.

Kabaczek ala gołąbki to doskonałe danie dla wszystkich smakoszy nadzienia mielonych ;) Jest bardzo prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny .



Potrzebne składniki:
  • Przecier pomidorowy,
  • koncentrat,
  • kabaczek,
  • mięso mielone,
  • pieczarki,
  • pomidor,
  • papryka,
  • cebula,
  • jajko,
  • sól,
  • pieprz,
  • ryż,
  • por,
  • pietruszka,
  • masło 

Sposób wykonania :
  1. Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę.
  2. Wrzucamy ją na nagrzaną patelnię.
  3. Pieczarki trzemy na tarce.
  4. Dodajemy do cebuli.
  5. Całość smażymy.
  6. Na koniec dodajemy łyżkę masła.
  7. Kabaczka obieramy ze skóry.
  8. Odkrawamy górę.
  9. Całość wydrążamy.
  10. 1 torebkę ryżu gotujemy na pół twardo, dorzucamy z 30 dag mięsa mielonego.
  11. Koperek z pietruszką kroimy bardzo drobno.
  12. Dodajemy do pozostałych składników, wbijamy jajko.
  13. Dodajemy przesmażone pieczarki.
  14.  Paprykę kroimy w paski,  potem na małe kawałki.  
  15. Wrzucamy ją do miski.
  16. Całość mieszamy.
  17. Farsz wkładamy do wydrążonego kabaczka.
  18. Zamykamy go.
  19. Wkładamy do garnka, dodajemy por, polewamy przecierem pomidorowym i koncentratem.
  20. Gotujemy do miękkości.
  21. Kroimy w paski jak przestygnie i jest gotowe ;)
Smacznego !

2 komentarze:

  1. Nigdy jeszcze nie słyszałam o takim dniu. Wydaje się smaczne. Pokaże mamie przepis. 😊

    OdpowiedzUsuń
  2. Myślę, że mógłby mi zasmakować.

    OdpowiedzUsuń