Uwielbiam ryż z rodzynkami, cukrem, polewany tłuszczem. W ogóle lubię ryż w każdej postaci,
Sposób wykonania:
- Do garnka wlewamy wodę.
- Wkładamy ryż, woda musi go zakrywać.
- Dosypujemy szczyptę soli.
- Gotujemy ok. 15 min.
- Rozcinamy torebkę, zostawiamy trochę wody.
- Dodajemy garść rodzynek. Gotujemy ok. 5 min.
- Tłuszcz wkładamy do garnka.
- Czekamy, aż się przesmaży.
- Wykładamy ryż.
- Polewamy tłuszczem.
- Posypujemy cukrem. Można też dodatkowo cynamonem.
Smacznego !
mniam, mniam, az slinka cieknie ^^
OdpowiedzUsuńTo do dzieła ;)
UsuńPrzyznam, że tytuł i polewanie tłuszczem nie skojarzyło mi się dobrze...ale danie wygląda fajnie, chętnie spróbuję :)
OdpowiedzUsuńTytuł nie świadczy o smaku ;)
UsuńBardzo ciekawa kompozycja składników, lubię ryż i rodzynki więc pewnie by mi smakowało.
OdpowiedzUsuńTo może spróbuj ;)
Usuń