wtorek, 11 września 2012

KONKURS Z FIRMĄ PRYMAT !



Dziś mam dla Was konkurs pod patronatem firmy PRYMAT, która jest fundatorem nagród.

Zasady są bardzo proste :

1. Należy zgłosić chęć wzięcia udziału w konkursie ;)
2. Podać przepis lub link do obiadu, gdzie zostały użyte przyprawy firmy PRYMAT. Zdjęcia mile widziane .
3. Dodać Book And Cooking do obserwatorów.
4. Konkurs trwa od 11.09. do 25.09.2012 r. włącznie.
5. Zwycięzcy zostaną wybrani max. do 27.09.2012 r.
6. Zostaną powiadomieni drogą emailową o wygranej.
7. Należy mieć konto na stronie http://doradcasmaku.pl
8. Umieścić baner konkursowy na swoim blogu.
9. Napisać w komentarzu swój nick, email i przepis ;)

A teraz najważniejsze - NAGRODY

Zwycięzców będzie 3 - każdy z nich uzyska po 1000 pkt na stronie http://doradcasmaku.pl, które to można wymienić na nagrody :  http://www.doradcasmaku.pl/katalog-nagrod.html Można też spokojnie dozbierać sobie do wymarzonej nagrody i wtedy zamówić. Przesyłka jest darmowa, koszty pokrywa DoradcaSmaku.

To by było chyba na tyle. Zapraszam serdecznie do udziału w zabawie ;D

Finałowe dania sama przyrządzę, więc proszę, aby były wszystkie zrozumiale opisane :)

98 komentarzy:

  1. Super konkurs, w wolnej chwili może coś wymyślę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. a dania mają być nowe jak rozumiem, publikowane od 11 września?
    pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. O, to ja się zgłaszam z dzisiejszym obiadem :)

    Pizza con salame

    Ciasto- ja kupiłam gotowy podkład w Aldi, ale można oczywiście zrobić samemu (mi jednak nigdy nie wychodzi takie jak lubię, a to mam sprawdzone).
    Sos:
    4-5 dojrzałych pomidorów obieram ze skórki, kroję na kawałki i podsmażam na łyżce oliwy z dodatkiem oregano, bazylii, tymianku oraz wyciśniętym ząbkiem czosnku. Smażę na tyle długo aż woda wyparuje i zrobi się w miarę gęsty sos.

    Ciasto rozwałkowywuję na blaszce, smaruję przygotowanym sosem. Wykładam pokrojone w plastry pieczarki, plasterki salami z pieprzem. Całość posypuję świeżo startym żółtym serem i zapiekam ok. 20 min w piekarniku nagrzanym na 200st.
    Zamiast ketchupu skrapiam oliwą, ale oczywiście dowolność jak kto lubi :)

    Zdjęcie: http://img253.imageshack.us/img253/3897/pizzaconsalame.jpg

    Mój mail: takatycia[at]gmail.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wszystko OK, ale nie widzę Cię w Obserwatorach ;)

      Usuń
    2. dodane :) tylko mam problem z założeniem konta w doradcasmaku. Nie chce mi przejść krok 2 rejestracji, jakiś błąd serwisu w momencie gdy zapytują o ulubione i nielubiane składniki.

      Usuń
    3. Ja też nie mogę coś, jutro do nich napiszę :)

      Usuń
  4. to musi byc obiad? czy moze cos innego? np.cos na kolacje, sniadanie itp?

    OdpowiedzUsuń
  5. Z pewnością wezmę udział :) MOżna podać parę przepisów obiadowych ?

    OdpowiedzUsuń
  6. więc musze zastanowić się nad przepisem :)

    OdpowiedzUsuń
  7. czy tylko ja mam problem z zarejestrowaniem się na stronie doradcy smaku ?!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie, zaraz do nich napiszę ;)

      Usuń
    2. bo nie wiem dlaczego, ale podczas jednego z kroków do rejestracji stoi w miejscu i nie chce przechodzić dalej.

      Usuń
  8. Fajny konkurs :)
    Muszę coś wymyślić ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. moj nick na doradca smaku to martynia6
    moj email martynia6@o2.pl

    Proponuję szybkie i tanie danie z sezonową cukinią:
    Makaron z cukinią i parówką
    300 g makaron,
    4 szt parówki,
    2 szt cukinia,
    do smaku czosnek granulowany Prymat,
    do smaku Sól,
    do smaku pieprz biały Prymat,
    do smaku bazylia otarta Prymat,
    2 łyżki oliwa z oliwek,
    1 łyżka natka pietruszki,
    2 łyżki parmezan starty


    Makaron ugotować al dente. Na patelni podgrzać oliwę i podsmażyć pokrojoną w plasterki parówkę i cukinię. Dodać makaron i jeszcze chwilę smażyć wszystko razem. Doprawić do smaku przyprawami. Przed podaniem posypać natką pietruszki i parmezanem.

    Zdjęcie: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/247153/

    OdpowiedzUsuń
  10. mmmmm :> pyszny konkurs Kruszynko...tylko....co by tu dodać ;) a ile mozna dodac propozycji ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Co dodać to inwencja twórcza uczestników :) Ma to być danie obiadowe, obstawiam jeden przepis na każdego uczestnika :)

      Usuń
  11. Hej ho, to i ja się zgłaszam! :)
    NIck: Andźka, mail: Anna.Stepinska85@gmail.com
    Przepis ze zdjęciami tu:
    http://cudaicudenka.blogspot.com/2012/09/cos-z-niczego-obiad-w-10-minut.html Jeżeli potrzeba przepisać cały przepis, daj proszę znać :)
    Na doradcasmaku.pl się zarejestrowałam ale czekam na maila potwierdzającego. Zostało mi jeszcze umieszczenie banera- mogłabyś mi podać kod? Bo ja sierota taka i go znaleźć nie mogę :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie ma kodu, jest zdjęcie, która trzeba sobie zapisać i wkleić :) A taki przepis wystarczy.

      Usuń
    2. hehe :) Zobaczymy, czy podołam :)

      Usuń
    3. Musisz zapisać zdjęcie i zaś zrobić zdjęcie i wstaw :)

      Usuń
    4. Już! :) Jest zdjęcie pod listą blogów, które obserwuję.

      Usuń
  12. Uwielbiam eksperymenty w kuchni, ale kocham też klasykę. Jak intensywnie czerwone wino, stare samochody i mężczyźni pachnący drogimi cygarami. A na poważnie to moją propozycją jest ryż z jabłkami. Wiem, może i banał, ale czasem takie banały bywają niezwykłe.

    Mój przepis z doradcysmaku.pl:

    Ryż z jabłkami zapiekany

    Składniki:
    * 2 woreczki ryżu,
    * 1 szklanka mleka,
    * 2 szklanki wody,
    * sól do smaku,
    * 2 łyżeczki masła,
    * 2 szt dużych jabłek,
    * cynamon Prymat do smaku,
    * gęsta śmietana,
    * cukier

    Przygotowanie:
    Ryż ugotować w wodzie wymieszanej z mlekiem z dodatkiem soli i 1 łyżeczką masła (gotować na wolnym ogniu). W tym czasie przygotować jabłka - umyć, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Można skropić sokiem z cytryny. Do jabłek dodać cukier waniliowy i cynamon (tu już zależnie od preferencji smakowych - ja daję opakowanie cukru i 1-2 łyżeczki cynamonu). Na dnie wysmarowanego naczynia żaroodpornego ułożyć warstwę ryżu, przykryć warstwą jabłek, znów ryżu i jabłek, tak aby wierzchnią warstwę stanowił ryż. Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do około 180 stopni i zapiekać przez około 30-40 minut. Podawać ze śmietaną i cukrem.

    a tutaj link do przepisu:
    http://www.doradcasmaku.pl/przepis/200318/ryz-z-jablkami-zapiekany.html

    Pozdrawiam,
    senna1@op.pl


    OdpowiedzUsuń
  13. http://babiedolygdynia.blogspot.com/2012/09/bitki-schabowe-najprostsze-i-najlepsze.html ....zapraszam na najprostsze i najlepsze bitki schabowe na obiad...ziutula-kaszubka Doradca Smaku - mariamagdalenao7@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  14. No to się zgłaszam.
    Podam przepis na mój ulubiony karczek wieprzowy.
    Karczek kroimy w plastry ok 1 cm. posypujemy przyprawą do wieprzowiny firmy PRYMAT,oraz ziołami prowansalskimi firmy PRYMAT, odstawiamy na ok godzinę. Na dno naczynia tarkujemy seler, mięsko obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni. Usmażone plastry układamy w naczyniu na selerze. Robimy sos:
    7 łyżek maggi,
    4 łyżki cukru,
    8 łyżek wody,
    2 łyżki octu,
    4 łyżki koncentratu pomidorowego.
    Sosem zalewamy mięsko i pieczemy pod przykryciem w piekarniku ok godziny. Mięsko podajemy z ziemniaczkami i surówką.
    polecam jest pycha!

    bielecka.ewa@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  15. Prymatowe przyprawy lubię i wykorzystałam ostatnio do zrobienia kiełbasek z grilla:
    http://przepisownik.blogspot.com/2012/09/grillowany-posiek-z-mikrofalowki.html

    Nie wiem jak umieścić baner :(
    więc nie biorę udziału w konkursie,
    ale pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Napisałam, jak dodać. Nie widzę cię też w obserwatorach, popraw mnie, jeśli się mylę ;)

      Usuń
    2. Kruszynko, mam baner, do obserwowanych dodałam już kilka dni temu :)

      Usuń
    3. Dobrze, musiałam przeoczyć :)

      Usuń
  16. a jak ktoś nie ma bloga?

    OdpowiedzUsuń
  17. A tu mój przepis ze zgłoszeniem.

    http://orcia.blogspot.com/2012/09/orciokebab.html

    Baner w przepisie wraz z linkiem.

    Mail: kunegudnaorciowa@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  18. Przypraw Prymat używam chętnie. Jakiś obiad na pewno sklecę i wezmę udział:D

    OdpowiedzUsuń
  19. To i ja się zgłaszam
    link: http://w-pogoni-za-figura.blogspot.com/2012/09/zapiekanka-z-biaej-kiebasy-na-konkurs.html#comment-form

    mail: 17anka17@gmail.com
    a banerek zaraz wkleje.
    Ps. W doradcy nie moge się zarejestrować, ani z firefoxa, ani z google chrome.

    OdpowiedzUsuń
  20. e- mail: kamila.mloczek@gmail.com

    Jednak mam problem z zarejestrowaniem się na stronę, ponieważ już 2 raz nie przyszedł mi link aktywacyjny :c
    A przepis można znaleźć tutaj: http://kamciss-zyciezesmakiem.blogspot.com/2012/09/nuggetsy-firmy-prymat.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Napisałam Ci odnośnie rej ;)

      Usuń
    2. Ok wszystko wyjaśnione, mój login na Doradcasmaku.pl to Kamciss M.

      Usuń
    3. Faktycznie, obserwowałam Cię z mojego drugiego konta,ale juz naprawiłam błąd :D

      Usuń
  21. Na tym doradcysmaku się zarejestrować to faktycznie wyższa sztuka! Niech to poprawią, bo nie mogę wziąć udziału w konkursie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No jak naduszi na zarejestruj się to cię nie przekirruje tylko wiadomość będzie w spamie, dodaj przepis,a zaś resztę zobaczymy :)

      Usuń
    2. No to spróbuję jeszcze raz:)

      Usuń
  22. To ja się zgłoszę :)

    Przepis na pierś z kurczaka z pieczonymi ziemniaczkami:

    Potrzebne składniki:

    pierś z kurczaka
    przyprawa do kurczaka firmy PRYMAT
    ziemniaki
    przyprawa do ziemniaków firmy PRYMAT
    olej

    Pierś kroimy na małe kawałki, obtaczamy w przyprawie do kurczaka, dusimy.
    Ziemniaki kroimy w plastry, posypujemy przyprawą do ziemniaków i smażymy.

    Mój email: czytelniczka@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  23. Wspaniały konkurs - zgłaszam uczestnictwo

    SAŁATKA Z PIERSI KURCZAKA:
    Składniki:

    - 1/2kg piersi kurczaka - pokroić w kostki
    - kapusta pekińska
    - 1 puszka kukurydzy
    - przyprawa do kurczaka - Prymat

    email: alarumia@o2.pl
    - 3łyzki majonezu

    OdpowiedzUsuń
  24. Ja proponuję na obiad frytki z sosem czosnkowym Tzatziki firmy PRYMAT. Frytki możemy posypać przyprawą do ziemniaków firmy PRYMAT. Sos w połączeniu z nimi jest przepyszny. Do tego jakieś miąsko oczywiście doprawione przyprawą do kurczaka firmy PRYMAT. Pycha ;) Mój email : wielbicielkuchni@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  25. Papryki nadziewane jaśminowym ryżem z nutą kurkumy

    5 papryk czerwonych średnie
    ½ opakowania ryżu jaśminowego
    20 dkg pieczarek
    1 cebula
    30 dkg mięsa mielonego z indyka
    Sól
    Pieprz prymat
    Kurkuma prymat
    1 szklanka bulionu
    10 dkg sera żółtego
    Pomidorki koktajlowe żółte i czerwone
    Oliwki czarne

    Papryczki myjemy, odcinamy kapelusze, wydrążamy środek. Ryż gotujemy aldente około 10 minut. Pieczarki podsmażmy na patelni razem z cebulką, dodajemy do nich mięso mielone, ryż ugotowany, ser starty na tarce, 1 łyżeczkę kurkumy, pieprz, sól. Całość mieszamy i napełniamy papryki farszem. Układamy je w naczyniu żaroodpornym i podlewamy bulionem. Pieczemy około 50 minut. Talerz dekorujemy oliwkami i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego

    http://wesolakuchnia.blogspot.com/2012/09/papryki-nadziewane-jasminowym-ryzem-z.html

    nick na doradcy mysza75 kaczmarek
    meil mysza75@poczta.fm

    Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
  26. To ja też się zgłosze na kurczaka w marynacie płynnej firmy Prymat i do tego sałatka cezarska firmy Prymat. Pycha :) email agatka12@op.pl

    OdpowiedzUsuń
  27. Proponuję obiad typu "chwyć w dłoń i idź", czyli coś zdrowego (z mąki pełnoziarnistej:) ) do zabrania w drogę.

    Wytrawne ciastka z przyprawami

    50 g masła
    szklanka mąki pszennej typu 2000
    50 g starego, żółtego sera
    szczypta soli
    szczypta pieprzu
    szczypta curry
    5 łyżeczek ulubionych ziół (np. po łyżeczce rozmarynu, tymianku, majeranku, estragonu i oregano)
    szczypta sody oczyszczonej

    Mąkę przesiać z sodą, dodać ser, zioła i przyprawy. Posiekać z masłem i zagnieść elastyczne ciasto. Chłodzić pół godziny. Potem rozwałkować na grubość 2 mm, kroić na niewielkie prostokąty i piec (na natłuszczonej blasze lub papierze do pieczenia) około 10 minut w 180 stopniach Celsjusza.

    Smacznego!!! :)

    e-mail: patipati3@onet.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Rozumiem, że na obiad jadacie ciastka :)

      Usuń
    2. Zdrowe ciastka, o większej wartości odżywczej niż chociażby pierogo z białej mąki :))

      Usuń
  28. Czy mogę zamieścić taki przepis na obiad, który publikowałam na swoim blogu miesiąc temu?

    OdpowiedzUsuń
  29. Mój przepis na konkurs: http://lenka-niki.blogspot.com/2012/09/kotlety-mielone-z-zotym-serem.html
    Na doradcysmaku nie udało mi się niestety zarejestrować, wiadomości od nich nie było nawet w spamie:(
    agatajanus30@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
  30. Przepis tutaj: http://kreatywnymokiem.blogspot.com/2012/09/spaghetti-po-mojemu.html

    ilonapop@op.pl

    OdpowiedzUsuń
  31. To i ja spróbuję swojego szczęścia w konkursie. Ja proponuję pieczone żeberka z przyprawą do kurczaka firmy PRYMAT, mięso jest bardzo aromatyczne. Do tego kompot jabłkowy z cynamonem firmy PRYMAT i ziemniaki pieczone z przyprawą do ziemniaków firmy PRYMAT. Mój email: kazia128@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  32. Podaję swój przepis z użyciem produktów Prymat:)

    http://www.uwielbiamgotowac.com/2012/09/kotlety-wieprzowe-z-jabkami.html

    nick na doradcy smaku to ilka_86
    imietelska@gmail.com
    na Facebooku Ilona Mietelska

    OdpowiedzUsuń
  33. Proponuję tortillę z pieprzem firmy PRYMAT, pomidorem, ogórkiem, szynką, jajkiem, serem żółtym. Do tego przyprawy : papryka firmy PRYMAT, sól firmy PRYMAT. Mój email : milosniczkakuchni@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  34. http://azgotuj.blogspot.com/2012/09/kapusta-faszerowana-goabki-bez-miesa.html#comment-form
    Składniki:
    FASZEROWANA KAPUSTA BEZ MIĘSA
    kapusta
    1,5 szklanki bulionu warzywnego

    Nadzienie:
    puszka białej fasoli (jeśli nie przepadacie za puszkowaną to trzeba ją ugotować dzień wcześniej, żeby starczyło czasu na przygotowanie dania)
    szklanka ryżu u mnie jaśminowy
    pół łyżeczki nasion fenkułu
    świeża mięta pokrojona na paseczki
    1 tarta marchew na dużych oczkach
    pomidor bez skórki pokrojony w kostkę
    1 spora cebula kostka
    sól pieprz Prymat
    Zblanszuj liście kapusty w osolonej wodzie.
    Przygotuj nadzienie: ugotuj ryż, z fasoli zrób pure. Dodaj do niego ugotowany wystudzony ryż, dodaj marchew, cebulę i zioła. Wymieszaj. Faszeruj liście kapusty. Na dno rondla połóż liście kapusty. Układaj gołąbki, zalej gorącym bulionem na do połowy wysokości gołąbka. Gotuj ok 45 minut. Zrób sos maślany. Ja podałam z rybą gotowana w papierze.

    zegadlo@shiraz.sm.pl

    OdpowiedzUsuń
  35. A mój przepis to pyszna tarta ziemniaczana z pieczarkami i mięskiem, doprawiona pieprzem ziołowym prymat. Przepis na moim blogu http://kuchnia-elexis.blogspot.com/2012/09/ziemniaczana-tarta-z-farszem-jak-do.html Mój email: olciuwa@wp.pl Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  36. Alojka, alojka,c@interia.pl

    makaron zapiekany z kurczakiem i warzywami

    makaron rurki - 400gram
    pierś z kurczaka 40 dag
    pieczarki 30 dag
    papryka 1 szt
    cebula 1-2 szt
    kukurydza puszka
    cukinia - połowa
    śmietana 1 opakowanie
    ser zółty - im więcej tym lepiej
    sól ziołowa Prymat
    pieprz czarny mielony Prymat
    przyprawa do grilla Prymat
    jaja 1-2 szt

    - ugotować makaron
    - pokroić kurczaka w kostkę lub paseczki, podsmażyć na patelni, doprawić przyprawą do grilla
    - warzywa i pieczarki pokroić, dusić na patelni, następnie dodajemy kukurydze
    - do naczynia żaroodpornego nakładamy na przemian warstwę makaronu, kurczaka i warzyw pamiętając o doprawianiu. Dla lepszego efektu ciagnącego się sera możemy między warstwami dodawać trochę startego sera
    - ser ścieramy na tarce i mieszamy ze śmietaną oraz jajkiem, doprawiamy solą i pieprzem, wylewamy na przygotowane warstwy
    - jeśli lubimy jak ser się ciągnie na wierzchu możemy dodatkowo posypać startym serem
    - wkładamy do piekarnika (180stopni)na kwadrans, lub do roztopienia się sera.

    OdpowiedzUsuń
  37. I jeszcze jedna konkursowa propozycja:

    http://www.uwielbiamgotowac.com/2012/09/faszerowane-pomidory.html

    pozdrawiam,
    ilka_86

    :))

    OdpowiedzUsuń
  38. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  39. I nie zdążyłam - cóż następnym razem bardziej się postaram ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No niestety, 2 tygodnie to dosyć czasu moim zdaniem ;)

      Usuń