Dziś mam dla Was konkurs pod patronatem firmy PRYMAT, która jest fundatorem nagród.
Zasady są bardzo proste :
1. Należy zgłosić chęć wzięcia udziału w konkursie ;)
2. Podać przepis lub link do obiadu, gdzie zostały użyte przyprawy firmy PRYMAT. Zdjęcia mile widziane .
3. Dodać Book And Cooking do obserwatorów.
4. Konkurs trwa od 11.09. do 25.09.2012 r. włącznie.
5. Zwycięzcy zostaną wybrani max. do 27.09.2012 r.
6. Zostaną powiadomieni drogą emailową o wygranej.
7. Należy mieć konto na stronie http://doradcasmaku.pl
8. Umieścić baner konkursowy na swoim blogu.
9. Napisać w komentarzu swój nick, email i przepis ;)
A teraz najważniejsze - NAGRODY
Zwycięzców będzie 3 - każdy z nich uzyska po 1000 pkt na stronie http://doradcasmaku.pl, które to można wymienić na nagrody : http://www.doradcasmaku.pl/katalog-nagrod.html Można też spokojnie dozbierać sobie do wymarzonej nagrody i wtedy zamówić. Przesyłka jest darmowa, koszty pokrywa DoradcaSmaku.
To by było chyba na tyle. Zapraszam serdecznie do udziału w zabawie ;D
Finałowe dania sama przyrządzę, więc proszę, aby były wszystkie zrozumiale opisane :)
Super konkurs, w wolnej chwili może coś wymyślę :)
OdpowiedzUsuńZachęcam ;)
Usuńa dania mają być nowe jak rozumiem, publikowane od 11 września?
OdpowiedzUsuńpozdrawiam:)
Mogą być stare ;)
UsuńO, to ja się zgłaszam z dzisiejszym obiadem :)
OdpowiedzUsuńPizza con salame
Ciasto- ja kupiłam gotowy podkład w Aldi, ale można oczywiście zrobić samemu (mi jednak nigdy nie wychodzi takie jak lubię, a to mam sprawdzone).
Sos:
4-5 dojrzałych pomidorów obieram ze skórki, kroję na kawałki i podsmażam na łyżce oliwy z dodatkiem oregano, bazylii, tymianku oraz wyciśniętym ząbkiem czosnku. Smażę na tyle długo aż woda wyparuje i zrobi się w miarę gęsty sos.
Ciasto rozwałkowywuję na blaszce, smaruję przygotowanym sosem. Wykładam pokrojone w plastry pieczarki, plasterki salami z pieprzem. Całość posypuję świeżo startym żółtym serem i zapiekam ok. 20 min w piekarniku nagrzanym na 200st.
Zamiast ketchupu skrapiam oliwą, ale oczywiście dowolność jak kto lubi :)
Zdjęcie: http://img253.imageshack.us/img253/3897/pizzaconsalame.jpg
Mój mail: takatycia[at]gmail.com
Wszystko OK, ale nie widzę Cię w Obserwatorach ;)
Usuńdodane :) tylko mam problem z założeniem konta w doradcasmaku. Nie chce mi przejść krok 2 rejestracji, jakiś błąd serwisu w momencie gdy zapytują o ulubione i nielubiane składniki.
UsuńJa też nie mogę coś, jutro do nich napiszę :)
Usuńto musi byc obiad? czy moze cos innego? np.cos na kolacje, sniadanie itp?
OdpowiedzUsuńWolałabym obiad ;)
Usuńmialam pomysl a nawet 2 ale nie pasuja,moze cos jeszcze wymysle :)
Usuńpopoludniu dorzuce swoj przepis ;)
Usuńpomyślę nad przepisem :D
OdpowiedzUsuńSuper :)
UsuńZ pewnością wezmę udział :) MOżna podać parę przepisów obiadowych ?
OdpowiedzUsuńWolałabym jeden, żeby było sprawiedliwie ;)
Usuńwięc musze zastanowić się nad przepisem :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie ;)
Usuńczy tylko ja mam problem z zarejestrowaniem się na stronie doradcy smaku ?!
OdpowiedzUsuńNie, zaraz do nich napiszę ;)
Usuńbo nie wiem dlaczego, ale podczas jednego z kroków do rejestracji stoi w miejscu i nie chce przechodzić dalej.
UsuńJuż pracują nad tym :)
UsuńFajny konkurs :)
OdpowiedzUsuńMuszę coś wymyślić ;)
Koniecznie ;)
Usuńmoj nick na doradca smaku to martynia6
OdpowiedzUsuńmoj email martynia6@o2.pl
Proponuję szybkie i tanie danie z sezonową cukinią:
Makaron z cukinią i parówką
300 g makaron,
4 szt parówki,
2 szt cukinia,
do smaku czosnek granulowany Prymat,
do smaku Sól,
do smaku pieprz biały Prymat,
do smaku bazylia otarta Prymat,
2 łyżki oliwa z oliwek,
1 łyżka natka pietruszki,
2 łyżki parmezan starty
Makaron ugotować al dente. Na patelni podgrzać oliwę i podsmażyć pokrojoną w plasterki parówkę i cukinię. Dodać makaron i jeszcze chwilę smażyć wszystko razem. Doprawić do smaku przyprawami. Przed podaniem posypać natką pietruszki i parmezanem.
Zdjęcie: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/247153/
Pysznie wygląda ;)
Usuńmmmmm :> pyszny konkurs Kruszynko...tylko....co by tu dodać ;) a ile mozna dodac propozycji ?
OdpowiedzUsuńCo dodać to inwencja twórcza uczestników :) Ma to być danie obiadowe, obstawiam jeden przepis na każdego uczestnika :)
UsuńHej ho, to i ja się zgłaszam! :)
OdpowiedzUsuńNIck: Andźka, mail: Anna.Stepinska85@gmail.com
Przepis ze zdjęciami tu:
http://cudaicudenka.blogspot.com/2012/09/cos-z-niczego-obiad-w-10-minut.html Jeżeli potrzeba przepisać cały przepis, daj proszę znać :)
Na doradcasmaku.pl się zarejestrowałam ale czekam na maila potwierdzającego. Zostało mi jeszcze umieszczenie banera- mogłabyś mi podać kod? Bo ja sierota taka i go znaleźć nie mogę :(
Nie ma kodu, jest zdjęcie, która trzeba sobie zapisać i wkleić :) A taki przepis wystarczy.
Usuńhehe :) Zobaczymy, czy podołam :)
UsuńMusisz zapisać zdjęcie i zaś zrobić zdjęcie i wstaw :)
UsuńJuż! :) Jest zdjęcie pod listą blogów, które obserwuję.
UsuńOK
UsuńUwielbiam eksperymenty w kuchni, ale kocham też klasykę. Jak intensywnie czerwone wino, stare samochody i mężczyźni pachnący drogimi cygarami. A na poważnie to moją propozycją jest ryż z jabłkami. Wiem, może i banał, ale czasem takie banały bywają niezwykłe.
OdpowiedzUsuńMój przepis z doradcysmaku.pl:
Ryż z jabłkami zapiekany
Składniki:
* 2 woreczki ryżu,
* 1 szklanka mleka,
* 2 szklanki wody,
* sól do smaku,
* 2 łyżeczki masła,
* 2 szt dużych jabłek,
* cynamon Prymat do smaku,
* gęsta śmietana,
* cukier
Przygotowanie:
Ryż ugotować w wodzie wymieszanej z mlekiem z dodatkiem soli i 1 łyżeczką masła (gotować na wolnym ogniu). W tym czasie przygotować jabłka - umyć, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Można skropić sokiem z cytryny. Do jabłek dodać cukier waniliowy i cynamon (tu już zależnie od preferencji smakowych - ja daję opakowanie cukru i 1-2 łyżeczki cynamonu). Na dnie wysmarowanego naczynia żaroodpornego ułożyć warstwę ryżu, przykryć warstwą jabłek, znów ryżu i jabłek, tak aby wierzchnią warstwę stanowił ryż. Całość włożyć do piekarnika nagrzanego do około 180 stopni i zapiekać przez około 30-40 minut. Podawać ze śmietaną i cukrem.
a tutaj link do przepisu:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/200318/ryz-z-jablkami-zapiekany.html
Pozdrawiam,
senna1@op.pl
Uwielbiam ;)
Usuńmężczyzn pachnących cygarami czy ryż ? :))
UsuńI to, i to ;)
Usuńto tak jak ja :)) swój człowiek ! ;)
Usuńhttp://babiedolygdynia.blogspot.com/2012/09/bitki-schabowe-najprostsze-i-najlepsze.html ....zapraszam na najprostsze i najlepsze bitki schabowe na obiad...ziutula-kaszubka Doradca Smaku - mariamagdalenao7@gmail.com
OdpowiedzUsuńZ chęcią zajrzę ;)
UsuńNo to się zgłaszam.
OdpowiedzUsuńPodam przepis na mój ulubiony karczek wieprzowy.
Karczek kroimy w plastry ok 1 cm. posypujemy przyprawą do wieprzowiny firmy PRYMAT,oraz ziołami prowansalskimi firmy PRYMAT, odstawiamy na ok godzinę. Na dno naczynia tarkujemy seler, mięsko obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni. Usmażone plastry układamy w naczyniu na selerze. Robimy sos:
7 łyżek maggi,
4 łyżki cukru,
8 łyżek wody,
2 łyżki octu,
4 łyżki koncentratu pomidorowego.
Sosem zalewamy mięsko i pieczemy pod przykryciem w piekarniku ok godziny. Mięsko podajemy z ziemniaczkami i surówką.
polecam jest pycha!
bielecka.ewa@wp.pl
Brzmi ciekawie ;)
UsuńPrymatowe przyprawy lubię i wykorzystałam ostatnio do zrobienia kiełbasek z grilla:
OdpowiedzUsuńhttp://przepisownik.blogspot.com/2012/09/grillowany-posiek-z-mikrofalowki.html
Nie wiem jak umieścić baner :(
więc nie biorę udziału w konkursie,
ale pozdrawiam:)
Napisałam, jak dodać. Nie widzę cię też w obserwatorach, popraw mnie, jeśli się mylę ;)
UsuńKruszynko, mam baner, do obserwowanych dodałam już kilka dni temu :)
UsuńDobrze, musiałam przeoczyć :)
Usuńa jak ktoś nie ma bloga?
OdpowiedzUsuńWystarczy podać email i przepis :)
UsuńA tu mój przepis ze zgłoszeniem.
OdpowiedzUsuńhttp://orcia.blogspot.com/2012/09/orciokebab.html
Baner w przepisie wraz z linkiem.
Mail: kunegudnaorciowa@gmail.com
Smakowicie wygląda ;)
UsuńPrzypraw Prymat używam chętnie. Jakiś obiad na pewno sklecę i wezmę udział:D
OdpowiedzUsuńNo ja myślę ;)
UsuńTo i ja się zgłaszam
OdpowiedzUsuńlink: http://w-pogoni-za-figura.blogspot.com/2012/09/zapiekanka-z-biaej-kiebasy-na-konkurs.html#comment-form
mail: 17anka17@gmail.com
a banerek zaraz wkleje.
Ps. W doradcy nie moge się zarejestrować, ani z firefoxa, ani z google chrome.
:)
Usuńnick z doradcy: anika90
Usuńok :)
Usuńe- mail: kamila.mloczek@gmail.com
OdpowiedzUsuńJednak mam problem z zarejestrowaniem się na stronę, ponieważ już 2 raz nie przyszedł mi link aktywacyjny :c
A przepis można znaleźć tutaj: http://kamciss-zyciezesmakiem.blogspot.com/2012/09/nuggetsy-firmy-prymat.html
Napisałam Ci odnośnie rej ;)
UsuńOk wszystko wyjaśnione, mój login na Doradcasmaku.pl to Kamciss M.
Usuń:)
UsuńFaktycznie, obserwowałam Cię z mojego drugiego konta,ale juz naprawiłam błąd :D
UsuńNa tym doradcysmaku się zarejestrować to faktycznie wyższa sztuka! Niech to poprawią, bo nie mogę wziąć udziału w konkursie.
OdpowiedzUsuńNo jak naduszi na zarejestruj się to cię nie przekirruje tylko wiadomość będzie w spamie, dodaj przepis,a zaś resztę zobaczymy :)
UsuńNo to spróbuję jeszcze raz:)
Usuń;)
UsuńTo ja się zgłoszę :)
OdpowiedzUsuńPrzepis na pierś z kurczaka z pieczonymi ziemniaczkami:
Potrzebne składniki:
pierś z kurczaka
przyprawa do kurczaka firmy PRYMAT
ziemniaki
przyprawa do ziemniaków firmy PRYMAT
olej
Pierś kroimy na małe kawałki, obtaczamy w przyprawie do kurczaka, dusimy.
Ziemniaki kroimy w plastry, posypujemy przyprawą do ziemniaków i smażymy.
Mój email: czytelniczka@gmail.com
Wspaniale :)
UsuńWspaniały konkurs - zgłaszam uczestnictwo
OdpowiedzUsuńSAŁATKA Z PIERSI KURCZAKA:
Składniki:
- 1/2kg piersi kurczaka - pokroić w kostki
- kapusta pekińska
- 1 puszka kukurydzy
- przyprawa do kurczaka - Prymat
email: alarumia@o2.pl
- 3łyzki majonezu
Super :)
UsuńJa proponuję na obiad frytki z sosem czosnkowym Tzatziki firmy PRYMAT. Frytki możemy posypać przyprawą do ziemniaków firmy PRYMAT. Sos w połączeniu z nimi jest przepyszny. Do tego jakieś miąsko oczywiście doprawione przyprawą do kurczaka firmy PRYMAT. Pycha ;) Mój email : wielbicielkuchni@wp.pl
OdpowiedzUsuńPapryki nadziewane jaśminowym ryżem z nutą kurkumy
OdpowiedzUsuń5 papryk czerwonych średnie
½ opakowania ryżu jaśminowego
20 dkg pieczarek
1 cebula
30 dkg mięsa mielonego z indyka
Sól
Pieprz prymat
Kurkuma prymat
1 szklanka bulionu
10 dkg sera żółtego
Pomidorki koktajlowe żółte i czerwone
Oliwki czarne
Papryczki myjemy, odcinamy kapelusze, wydrążamy środek. Ryż gotujemy aldente około 10 minut. Pieczarki podsmażmy na patelni razem z cebulką, dodajemy do nich mięso mielone, ryż ugotowany, ser starty na tarce, 1 łyżeczkę kurkumy, pieprz, sól. Całość mieszamy i napełniamy papryki farszem. Układamy je w naczyniu żaroodpornym i podlewamy bulionem. Pieczemy około 50 minut. Talerz dekorujemy oliwkami i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego
http://wesolakuchnia.blogspot.com/2012/09/papryki-nadziewane-jasminowym-ryzem-z.html
nick na doradcy mysza75 kaczmarek
meil mysza75@poczta.fm
Pozdrawiam :-)
:)
UsuńTo ja też się zgłosze na kurczaka w marynacie płynnej firmy Prymat i do tego sałatka cezarska firmy Prymat. Pycha :) email agatka12@op.pl
OdpowiedzUsuńProponuję obiad typu "chwyć w dłoń i idź", czyli coś zdrowego (z mąki pełnoziarnistej:) ) do zabrania w drogę.
OdpowiedzUsuńWytrawne ciastka z przyprawami
50 g masła
szklanka mąki pszennej typu 2000
50 g starego, żółtego sera
szczypta soli
szczypta pieprzu
szczypta curry
5 łyżeczek ulubionych ziół (np. po łyżeczce rozmarynu, tymianku, majeranku, estragonu i oregano)
szczypta sody oczyszczonej
Mąkę przesiać z sodą, dodać ser, zioła i przyprawy. Posiekać z masłem i zagnieść elastyczne ciasto. Chłodzić pół godziny. Potem rozwałkować na grubość 2 mm, kroić na niewielkie prostokąty i piec (na natłuszczonej blasze lub papierze do pieczenia) około 10 minut w 180 stopniach Celsjusza.
Smacznego!!! :)
e-mail: patipati3@onet.pl
Rozumiem, że na obiad jadacie ciastka :)
UsuńZdrowe ciastka, o większej wartości odżywczej niż chociażby pierogo z białej mąki :))
UsuńCzy mogę zamieścić taki przepis na obiad, który publikowałam na swoim blogu miesiąc temu?
OdpowiedzUsuńJak najabrdziej :)
UsuńMój przepis na konkurs: http://lenka-niki.blogspot.com/2012/09/kotlety-mielone-z-zotym-serem.html
OdpowiedzUsuńNa doradcysmaku nie udało mi się niestety zarejestrować, wiadomości od nich nie było nawet w spamie:(
agatajanus30@gmail.com
Będziemy myśleć.
UsuńPrzepis tutaj: http://kreatywnymokiem.blogspot.com/2012/09/spaghetti-po-mojemu.html
OdpowiedzUsuńilonapop@op.pl
To i ja spróbuję swojego szczęścia w konkursie. Ja proponuję pieczone żeberka z przyprawą do kurczaka firmy PRYMAT, mięso jest bardzo aromatyczne. Do tego kompot jabłkowy z cynamonem firmy PRYMAT i ziemniaki pieczone z przyprawą do ziemniaków firmy PRYMAT. Mój email: kazia128@wp.pl
OdpowiedzUsuńPodaję swój przepis z użyciem produktów Prymat:)
OdpowiedzUsuńhttp://www.uwielbiamgotowac.com/2012/09/kotlety-wieprzowe-z-jabkami.html
nick na doradcy smaku to ilka_86
imietelska@gmail.com
na Facebooku Ilona Mietelska
:)
UsuńProponuję tortillę z pieprzem firmy PRYMAT, pomidorem, ogórkiem, szynką, jajkiem, serem żółtym. Do tego przyprawy : papryka firmy PRYMAT, sól firmy PRYMAT. Mój email : milosniczkakuchni@o2.pl
OdpowiedzUsuńhttp://azgotuj.blogspot.com/2012/09/kapusta-faszerowana-goabki-bez-miesa.html#comment-form
OdpowiedzUsuńSkładniki:
FASZEROWANA KAPUSTA BEZ MIĘSA
kapusta
1,5 szklanki bulionu warzywnego
Nadzienie:
puszka białej fasoli (jeśli nie przepadacie za puszkowaną to trzeba ją ugotować dzień wcześniej, żeby starczyło czasu na przygotowanie dania)
szklanka ryżu u mnie jaśminowy
pół łyżeczki nasion fenkułu
świeża mięta pokrojona na paseczki
1 tarta marchew na dużych oczkach
pomidor bez skórki pokrojony w kostkę
1 spora cebula kostka
sól pieprz Prymat
Zblanszuj liście kapusty w osolonej wodzie.
Przygotuj nadzienie: ugotuj ryż, z fasoli zrób pure. Dodaj do niego ugotowany wystudzony ryż, dodaj marchew, cebulę i zioła. Wymieszaj. Faszeruj liście kapusty. Na dno rondla połóż liście kapusty. Układaj gołąbki, zalej gorącym bulionem na do połowy wysokości gołąbka. Gotuj ok 45 minut. Zrób sos maślany. Ja podałam z rybą gotowana w papierze.
zegadlo@shiraz.sm.pl
Pycha ;)
UsuńA mój przepis to pyszna tarta ziemniaczana z pieczarkami i mięskiem, doprawiona pieprzem ziołowym prymat. Przepis na moim blogu http://kuchnia-elexis.blogspot.com/2012/09/ziemniaczana-tarta-z-farszem-jak-do.html Mój email: olciuwa@wp.pl Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuń:D
UsuńAlojka, alojka,c@interia.pl
OdpowiedzUsuńmakaron zapiekany z kurczakiem i warzywami
makaron rurki - 400gram
pierś z kurczaka 40 dag
pieczarki 30 dag
papryka 1 szt
cebula 1-2 szt
kukurydza puszka
cukinia - połowa
śmietana 1 opakowanie
ser zółty - im więcej tym lepiej
sól ziołowa Prymat
pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa do grilla Prymat
jaja 1-2 szt
- ugotować makaron
- pokroić kurczaka w kostkę lub paseczki, podsmażyć na patelni, doprawić przyprawą do grilla
- warzywa i pieczarki pokroić, dusić na patelni, następnie dodajemy kukurydze
- do naczynia żaroodpornego nakładamy na przemian warstwę makaronu, kurczaka i warzyw pamiętając o doprawianiu. Dla lepszego efektu ciagnącego się sera możemy między warstwami dodawać trochę startego sera
- ser ścieramy na tarce i mieszamy ze śmietaną oraz jajkiem, doprawiamy solą i pieprzem, wylewamy na przygotowane warstwy
- jeśli lubimy jak ser się ciągnie na wierzchu możemy dodatkowo posypać startym serem
- wkładamy do piekarnika (180stopni)na kwadrans, lub do roztopienia się sera.
Podbiłaś moje serce :D
Usuńbardzo się cieszę
UsuńI jeszcze jedna konkursowa propozycja:
OdpowiedzUsuńhttp://www.uwielbiamgotowac.com/2012/09/faszerowane-pomidory.html
pozdrawiam,
ilka_86
:))
:)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńI nie zdążyłam - cóż następnym razem bardziej się postaram ;)
OdpowiedzUsuńNo niestety, 2 tygodnie to dosyć czasu moim zdaniem ;)
Usuń