wtorek, 11 września 2012

Nuggetsy pikantne firmy PRYMAT.

Muszę przyznać, że bardzo ucieszyłam się, gdy dostałam Nuggetsy pikatne firmy PRYMAT. Nigdy się jakoś nie złożyło, żebym mogła je zrobić, a tak jest okazja ;)

Potrzebne składniki:
  • Nuggetsy pikantne firmy PRYMAT,
  • pierś z kurczaka, 
  • 1/2 szklanki wody, 
  • olej 

Sposób wykonania:
  1. Wodę wlewamy do miski.
  2. Dodajemy Nuggetsy pikatne firmy PRYMAT.
  3. Całość mieszamy.
  4. Nalewamy dość dużo oleju na patelnię.
  5. Pierś kroimy w kawałki 2-3 cm. 
  6. Obtaczamy w Nuggetsy Pikatne.
  7. Kładziemy na rozgrzaną patelnię.
  8. Smażymy.

Moja opinia:

Nuggetsy są dobre w smaku, aromat przypraw też rozchodził się po mieszkaniu. I to by było chyba tyle plusów. Panierka przywiera do patelni, nie chce się oderwać, bardzo trudno się przewraca mięso. Olej pryska wokół, więc łatwo idzie się poparzyć. Przy 2 rzucie panierka w ogóle nie trzymała się na piersi z kurczaka ;/  Być może to wina patelni, jednak uważam, że przepisy powinny być dostosowywane pod każdą ;) Są strasznie ostre, pali cały przełyk, zdecydowanie odradzam dla Dzieci.

Za udostępnienie Nuggetsów pikantnych dziękuję firmie PRYMAT i zapraszam na stronę :
http://prymat.pl

Smacznego !

9 komentarzy:

  1. dlatego wolę zrobić sama panierkę z przypraw i bułki lub mąki. Zawsze mozna kombinować, moze pieczone by się tak nie rozlatywały. Z takich gotowych panierek do piersi z kurczaka lubię chrupiącą z Kamisa, ta się trzyma. Choc i tak wolę robione samemu, bo sie wie, co w nich jest:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Niby wszytko fajnie ale jak tak panierka się odkleja to średnio przyjemnie to robić;( Jak pisze pikantne na opakowaniu to pewnie dla smakoszy ostrości;)

    Zapraszam do mnie:

    www.spalamykilogramy.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. szkoda, że nic nigdy nie wygląda tak jak na opakowaniu.. o ile życie byłoby prostsze : )

    OdpowiedzUsuń
  4. no wyglądem ciut mizerne... ale nie kazdy produkt jest idealny. Polecam chrupiącą panierkę z kamisa, trzyma się na patelni i w piekarniku. :) I moja rada co do panierek, to warto najpierw mięso umaczać w jajku, nawet jak producent nie zaleca, lepiej się trzyma ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Właśnie muszę z tego Kamisa wypróbować, bo wszyscy polecają ;)

      Usuń