niedziela, 9 września 2012

Pikantny sos czosnkowy Tzatziki firmy PRYMAT

Dziś postanowiłam wypróbować pikantny sos czosnkowy Tzatziki firmy PRYMAT. Wyszedł przepyszny :)



Potrzebne składniki:
  • Serek homogenizowany, np. Danio - 150 g,
  • ogórek,
  • pikantny sos czosnkowy Tzatziki firmy PRYMAT 

Sposób wykonania:
  1. Ogórka obieramy ze skóry.
  2. Trzemy na tarce, jak na mizerię.
  3. Odciskamy wodę z ogórka.
  4. Dodajemy serek homogenizowany.
  5. Wsypujemy pikantny sos czosnkowy Tzatziki firmy PRYMAT
  6.  Całość mieszamy i odstawiamy na 10 min. do lodówki.
Moja ocena:

Muszę przyznać, że nie przepadam za czosnkiem, jakoś nie podchodzi mi ten smak. Jednak w pikantnym sosie czosnkowym Tzatziki firmy PRYMAT jest on prawie niewyczuwalny. Trzeba przyznać, że faktycznie sos jest ostry, ale nie do przesady. Jest bardzo smaczny. Można go jeść do kurczaka, frytek lub też sam. Ja jadłam z frytkami i jest przepyszny, w ogóle nie czuć czosnku ! Serdecznie polecam !

Smacznego !

 Dziękuję firmie PRYMAT za udostępnienie tego sosu i zapraszam na stronę :
http://prymat.pl !

14 komentarzy:

  1. szkoda że tego czosnku nie czuć skoro czosnkowy, ale może spróbuje (i dodam sobie czosnek)

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja uwielbiam czosnek! I sama chętnie bym takie tzatziki zjadła :) Proste. Jednak nie myślałam, że słodki serek Danio będzie do tego pasował.
    written-by-bird.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. lubię ! ale nigdy nie użyłam słodkiego serka Danio, raczej jogurty naturalne albo greckie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A ja innego serka homogenizowanego nie mogłam znaleźć, ale ten mi zasmakował ;)

      Usuń
  4. Jakoś mi się nie widzi słodki waniliowy serek z czosnkową przyprawą i ogórkiem.. też zazwyczaj używam jogurtu naturalnego albo greckiego
    no i tzatziki jednak powinno być czuć czosnkiem :) a już zwłaszcza jeśli przyprawa ma nazwę 'sos czosnkowy' :D chyba dlatego wolę używać świeżego czosnku od takich przypraw ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja też KOCHAM czosnek,nie wyobrażam sobie życia bez niego :)Jak czytam sos czosnkowy, to musi być go czuć, inaczej taki sos uważam ,że jest do D...Powiem nie skromnie, że sama robię i taki jest najlepszy :D Moim zdaniem najlepiej robić takie sosy na bazie jogurtu naturalnego,ale można i na serkach homogenizowanych , ale naturalnych.Nie pokusiłabym się, żeby dodać słodkiego serka i uważam ,że to kiepskie połączenie, ale każdy je jak lubi :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No ja akurat naturalnego nie mogłam w sklepie znaleźć, więc kupiłam taki, jaki był :)

      Usuń
  6. wg mnie też dziwne połączenie z tym serkiem waniliowym i na takie bym się nie odważyła, ale fajnie ze bawisz się smakami:) poza tym też jestem fanką czosnku i musi go być czuć!:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A ja właśnie nie przepadam za czosnkiem i mi ten smak, jak najbardziej odpowiada :)

      Usuń
  7. Ja ostatnio oduczam się używania proszków wszelkiej maści. Lepiej coś zrobić samemu.. No ale Ty testujesz produkty, więc spróbować musisz ;)

    OdpowiedzUsuń