Tym razem przedstawiam Wam powidła śliwkowe bez mieszania :)
Potrzebne składniki:
Sposób wykonania:
- Śliwki wydrążamy.
- Wkładamy do garnka.
- Dodajemy 3 łyżki octu.
- Dosypujemy szklankę cukru.
- Wszystko dokładnie mieszamy.
- Przykrywamy i zostawiamy na 12 godzin, nie gotując.
- Nie mieszamy, zagotowujemy bez mieszania i zostawiamy na bardzo małym ogniu na 6 godzin odkryte.
- Powidła są gotowe po 6 h gotowania.
- Wkładamy do gorącego słoika, obracamy na 5 minut.
- Odwracamy do góry dnem i gotowe :)
Smacznego !
Domowe powidła... Mm, uwielbiam.
OdpowiedzUsuńJa też wczoraj się nimi zajadałam ;)
UsuńCzekam na te "prawdziwe" jesienne węgierki i wypróbuję Twój przepis! :)
OdpowiedzUsuńCzekam z niecierpliwością :)
Usuń