Uwielbiam ciasto francuskie. Mogłabym je jeść naokrągło. Postanowiłam dziś przyrządzić rogaliki z ciasta francuskiego z jabłuszkiem i cynamonem firmy PRYMAT.
Potrzebne składniki:
Cynamon firmy PRYMAT, jabłka, ciasto francuskie, cukier |
Sposób wykonania:
Jabłuszka kroimy w miarę duże kawałki. |
Ciasto kroimy na 20 kawałków, od góry układamy jabłka, posupujemy cynamonem i zwijamy. |
Układamy na posmarowanej tłuszczem blasze, ja dodatkowo pomaczałam je w cukrze. |
Pieczemy 15-18 min w 200 st. |
I gotowe ;) |
Moja opinia:
Zapach cynamonu rozchodził się po całym mieszkaniu. W przypadku innych firm nie jest on tak intensywnie wyczuwalny. W rogalikach mimo dodania śladowej ilości przyprawy można wyczuć wspaniały smak.
Smacznego !
Za przyprawę dziękuję firmie PRYMAT i zapraszam na stronę:
http://prymat.pl
Ja też uwielbiam. Chętnie przygarnę jednego na śniadanko, a może dwa? :D
OdpowiedzUsuńNawet 3 ;)
UsuńO matkoo... Ale narobiłaś mi smaczku tymi rogalikami. Już wyobrażam je sobie z czekoladą:). Mniam, mniam!
OdpowiedzUsuńJakoś z czekoladą ich nie widzę, ale każdy lubi co innego ;)
Usuńja z nutellą czasem robię i są pyszne, jak mam tzw. wilczy głód na słodkie (haha głównie w czasie sesji:P)
UsuńNo może ;)
Usuńapetycznie wyglądają i są szybkie:)
OdpowiedzUsuńI pyszne ;)
UsuńAż by się chciało je schrupać ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam ;)
UsuńCynamon, uwielbiam ten zapach:)
OdpowiedzUsuńTen jest wspaniały ;)
Usuńo jak tu pysznie ! <3
OdpowiedzUsuńZapraszam częściej ;)
OdpowiedzUsuńrodzice w weekend mnie odwiedzają, to Twoje rogaliki jak znalazł. pyszne, łatwe i szybkie :D Wykorzystam pomysł!
OdpowiedzUsuńNo na pewno się ucieszą ;)
UsuńDziś się przymierzam do rogalików z ciasta francuskiego właśnie z jabłkiem.... Bardzo fajny blog. Też kocham książki :D
OdpowiedzUsuńCieszę się, że się podoba:)
Usuń