Dziś dzień rogalików z ciasta francuskiego. Tym razem wersja z brzoskwinią i wiórkami kokosowymi. Pyszności :)
Potrzebne składniki:
Sposób wykonania:- Brzoskwinie obieramy ze skórki i kroimy na dość duże kawałki.
- Ciasto francuskie kroimy w trójkąty.
- Do góry nakładamy kawałki brzoskwiń i posypujemy wiórkami kokosowymi.
- Zawijamy, kładziemy na wysmarowaną tłuszczem blachę.
- Pieczemy 15-18 min w 200 st.
Smacznego !
nie da się ich nie lubić
OdpowiedzUsuńChyba nie ;)
Usuńmusze wypróbować! :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie ;)
Usuńpycha!
OdpowiedzUsuńżycie & podróże
gotowanie
Dokładnie ;)
Usuńmmmm ;) jabłka i cynamon <3
OdpowiedzUsuńa ja rogalików nigdy nie robiłam, bo nie umiem ich zawijać..haha;)
Nic skomplikowanego w zwijaniu nie widzę ;)
Usuńszybko-łatwo-tanio i bardzo smacznie te rogaliki wyszły...
OdpowiedzUsuńDokładnie:)
Usuńa mój komentarza zaginął w czasoprzestrzeni:( pisałam, że u ciebie normalnie rozpusta, najpierw jabłka, a teraz brzoskwinie:)
OdpowiedzUsuńZapraszam więc na tę rozpustę ;)
UsuńJak Ci ładnie wyszły, trochę się nazawijałaś tych rogalików. ;)
OdpowiedzUsuńNo troszeczkę :)
Usuń