Uwielbiam wątróbkę. Postanowiłam ją dziś przyrządzić z rozmarynem firmy PRYMAT. Wyszła przeprzepyszna ;) Gorąco polecam !
Sposób wykonania:
- Rozgrzewamy olej na patelni.
- Najpierw wrzucamy serduszka, bo muszą się dłużej smażyć.
- Dodajemy pokrojoną cebulę.
- Dodajemy resztę wątróbki.
- Smażymy.
- Solimy i pieprzymy do smaku.
- Dodajemy rozmaryn.
- Na koniec dodajemy łyżkę masła i czekamy aż się wysmaży.
Moja ocena :
Rozmaryn nadaje wątróbce bardzo fajnego smaku. Sam w sobie bardyo pryzjemnie, acykolwiek intenszwnie pachnie. Jest doskonały do różnych dań.
Rozmaryn nadaje wątróbce bardzo fajnego smaku. Sam w sobie bardyo pryzjemnie, acykolwiek intenszwnie pachnie. Jest doskonały do różnych dań.
Smacznego !
Za przyprawę dziękuję firmie PRYMAT i zapraszam na stronę:
kocham wątróbkę!:) nigdy nie robiłam z rozmarynem.
OdpowiedzUsuńJa też 1 raz, miała ciekawy smak ;)
UsuńLubie wątróbkę z cebulką, ale z serduchami i z rozmarynem nie próbowałam, wygląda ciekawie
OdpowiedzUsuń;)
Usuń