Gdy tylko zobaczę bigos, przepadam z kretesem. Wtedy nie jadłabym nic innego, tylko te pyszności ;)
Potrzebne składniki:
- 2 parówki,
- biała kiełbasa,
- 30 dag boczku parzonego wędzonego,
- 25 dag pieczarek,
- 60 dag łopatki,
- ziele angielskie,
- liść laurowy,
- jajecznica z kurkami firmy RoyalBrand,
- olej,
- majeranek,
- sól,
- pieprz,
- kapusta biała,
- 60dag kwaszonej kapusty
Sposób wykonania:
- Boczek kroimy w dość dużą kostkę.
- Łopatkę kroimy.
- Smażymy boczek na odrobinie oleju.
- Przesmażamy łopatkę na odrobinie cebuli.
- Posypujemy majerankiem, pieprzem, solą.
- Pieczarki kroimy w dość duże kawałki.
- Dorzucamy do boczku.
- Kroimy białą kiełbasę.
- Smażymy.
- Parówki obieramy i kroimy.
- Dorzucamy do białej kiełbasy.
- Kapustę kroimy bardzo drobno.
- Dorzucamy do garnka.
- Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
- Dodajemy odcedzoną jajecznicę z kurkami firmy RoyalBrand.
- Kwaszoną kapustę kroimy .
- Dodajemy do reszty.
- Dodajemy rozwodniony koncentrat pomidorowy. Gotujemy, co jakiś czas mieszając.
Smacznego!
z pieczarkami to jeszcze nie jadlam!!!
OdpowiedzUsuńA żałuj ;)
UsuńJa też :P
UsuńSpróbuj ;)
Usuńoch, uwielbiam bigos.
OdpowiedzUsuńja też
Usuńa smacznego :)
OdpowiedzUsuńA dziękuję ;)
UsuńNa bogato ten bigosik. Ja też uwielbiam chyba każdy i od każdego :)
OdpowiedzUsuń:)
Usuńmmmm domowy bigosik <3
OdpowiedzUsuńMmm pyszności ;)
Usuńmoja mama czesto robi i jest pyszny:)
OdpowiedzUsuńDokładnie.
UsuńJejku, wygląda tak, że ślinotoku nie opanuję. Jutro u mnie na blogu przepis na bigos :)
OdpowiedzUsuńCzekam więc;)
UsuńO kurczę! Dawno nie jadłam bigosiku, mnaim:)
OdpowiedzUsuńJa w sumie też ;)
UsuńWłaśnie pytałam Mamy kiedy zrobi mi bigosik :) z chęcią bym zjadała :)
OdpowiedzUsuńTo nie mamy, tylko samemu ;D
UsuńAż mi się takich pyszności zachciało zjeść:)
OdpowiedzUsuńZapraszam :)
UsuńŁojoj :) jeść!!!!!!
OdpowiedzUsuńTy to zamieszujesz ;) pyszności
Dla Tytuska się najedz ;)
UsuńMoja mama robi podobnie, mmm narobiłaś mi ochoty na BIGOS, DAWNO NIE JADŁAM.
OdpowiedzUsuńYCHOTKA !
:)
UsuńBigos kojarzy mi się ze świętami, aż poczułam ten zapach:)
OdpowiedzUsuńFajnie :)
Usuńniestety nie wolno mi jeść bigosu, ani nic, co zawiera kapustę :( a tak lubię...
OdpowiedzUsuńOj, współczuję.
UsuńW zeszłym tygodniu i u nas zagościł bigos:-) Smakowity ten Twój:-)
OdpowiedzUsuńO, super ;)
UsuńJa dodaję grzyby suszone, które przed wrzuceniem do gara z bigosem gotuję. A wodę z tych grzybków dolewam potem do bigosu. U mnie jeszcze obowiązkowo musi być czerwone wino do podlewania :)
OdpowiedzUsuńŚciskam
Kasia
Dobrze wiedzieć :)
UsuńAle mi smaka narobiłaś ;) Dawno nie jadłam takiego domowego bigosu, muszę się zebrać w sobie i ugotować ;)) twój przepis na pewno mi pomoże się zmobilizować, no i podpowie trochę co i jak ;)
OdpowiedzUsuńWspaniale ;p
Usuń