- Lubię eksperymentować, to chyba każdy już wie ;D A co zrobić mając brukselkę, przyprawy i ciasto francuskie? Hm, wybór padł na zapiekankę ! Była przepyszna.
Potrzebne składniki:
Sposób wykonania:
- Solimy wodę na brukselkę.
- Na blasze układamy ciasto francuskie.
- Olej mieszamy z przyprawami - ziołami prowansalskimi, oregano, bazylią.
- Ciasto smarujemy przyprawami z olejem.
- Nakładamy ser.
- Układamy połówki brukselek ugotowanych na półtwardo.
- Zapiekamy z 15 min w 200st.
- Posypujemy serem.
- Zapiekamy 10 minut w 200 st.
Smacznego !
Szybka wygrywajka - obecnie jest 2461 komentarzy. Ten, kto napisze 2500 ma prawo wybrać sobie jedną książkę z działu Sprzedam/ Wymienię ;)
EDIT : Wygrała Paula Rogóż. Poproszę o wybór książki i dane do wysyłki na bookandcooking@gmail.com :)
Szybka wygrywajka - obecnie jest 2461 komentarzy. Ten, kto napisze 2500 ma prawo wybrać sobie jedną książkę z działu Sprzedam/ Wymienię ;)
EDIT : Wygrała Paula Rogóż. Poproszę o wybór książki i dane do wysyłki na bookandcooking@gmail.com :)
Uwielbiam brukselkę na pewno wypróbuje ten przepis ;))
OdpowiedzUsuń:)
UsuńNiekoniecznie z brukselką, ale ciasto francuskie na słono na pewno spróbuje ;)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
Usuńwygląda świetni, chyba stęskniłam się za brukselką
OdpowiedzUsuńJa też ;p
UsuńPrezentuje się wyśmienicie i zapewne tak też smakuje :)
OdpowiedzUsuńNo pycha :)
UsuńWygląda znakomicie, bardzo lubię ciasto francuskie :)
OdpowiedzUsuńJa też lubię :)
UsuńKruszynko, miła pani ze sklepu coffea.pl chętnie wysłała mi kawę i herbatę do testów. I porcelanowy zestaw. Jak lubisz, to spróbuj napisać poprzez link zawarty na moim blogu, przy kawie coffea :) MOże Tobie też przyślą :)
OdpowiedzUsuńO, dzięki, na pewno napiszę :)
UsuńPowodzenia :)
UsuńNie dziękuję, żeby nie zapeszyć ;p
UsuńUwielbiam potrawy z ciastem francuskim!:)
OdpowiedzUsuńTo akurat coś dla Ciebie :)
Usuńuwielbiam ciasto francuskie na słono:) fajny pomysł z dużą zapiekanką, ja zawsze robię mniejsze i coś a'la pizza. A brukselki nie lubię, ale z innymi warzywami pychota:)
OdpowiedzUsuńTeż może zrobię z innymi warzywami :)
Usuńno i znów same pyszności u Ciebie
OdpowiedzUsuńCieszę się :)
UsuńMmm pychotka
OdpowiedzUsuńDokładnie :)
UsuńAle to świetnie wygląda. a u mnie nikt brukselki nie lubi, tzn chłopcy oczywiście.
OdpowiedzUsuńTo im zrób :)
Usuńale super. ja dopiero od niedawna jem brukselkę, ale bardzo lubię. :)
OdpowiedzUsuńJa od zawsze jem i bardzo lubię :)
UsuńMało jadam brukselek, ale Twoja zapiekanka jest bardzo apetyczna!
OdpowiedzUsuńJa zajadam się zawsze brukselkami :)
UsuńBrukselka, to jedno z niejadalnych warzyw na mojej liście:)
OdpowiedzUsuńRanisz mnie ;D
UsuńUwielbiam brukselkę, a Twoja potrawa wygląda bardzo smakowicie:-)Wypróbuję na pewno:-)
OdpowiedzUsuńCieszę się ;)
Usuńnienawidze brukselki;p
OdpowiedzUsuńŻałuj ;D
Usuńwygląda extra:) z tym, że ja nie znoszę brukselki:/ ale może w takim wydaniu bym się do niej przekonała?:D
OdpowiedzUsuńMoooże ;)
UsuńPo pierwsze przepraszam za tak długą nieobecność, miałam sporo na głowie, ale już jestem i nadrabiam zaległości.
OdpowiedzUsuńPo drugie mmm ale smakowitości, widziałabym tą zapiekankę także z brokułami!
Pozdrawiam!
Z brokułami mmm ;)
UsuńWczoraj zrobiłam ciasto francuskie z mięsom mielonym i warzywami, a wszystko zalałam beszamelem potem zapiekłam. Uwielbiam to danie! Jako fanka brukselki, wypróbuję również Twój przepis :)
OdpowiedzUsuńJak pysznie :)
UsuńDawno nie robiłem podejścia do brukselki, nie jest to moje ulubione warzywo, ale że smaki się co jakiś czas zmieniają to może kupię jak trafię na ładną :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie ;)
Usuńuwielbiam brukselkę - ja ją zapiekam razem z marchewką i mięskiem z kurczaka :)
OdpowiedzUsuńTeż dobre :)
UsuńOszsz... wygląda pysznie, ale narobiłam sobie smaka :/
UsuńTo do roboty ;)
Usuń