Korzystając z zakupu kaczki postanowiłam przyrządzić ją w winie. Mięso wyszło bardzo miękkie, soczyste, bardzo smaczne. Polecam !
Potrzebne składniki:
Sposób wykonania:
- Łyżkę smalcu roztapiamy.
- Kroimy cebulę.
- Rozgrzewamy olej w drugim garnku.
- Wrzucamy rozmrożoną kaczkę.
- Przesmażamy cebulę na smalcu.
- Dodajemy pół łyżki smalcu.
- Solimy, pieprzymy, dodajemy majeranek.
- Dodajemy imbir.
- Obsmażamy kaczkę.
- Dodajemy przesmażoną cebulę.
- Wlewamy 1/2 szklanki wina czerwonego słodkiego.
- Dusimy mięso pod ciśnieniem.
Smacznego !
Oj to dla mnie już wyższa szkoła jazdy;)
OdpowiedzUsuńSpróbuj :)
UsuńNigdy nie jadłam kaczki ^^ Chętnie spróbuję! :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie ;p
UsuńWygląda smakowicie:D Dawno nie jadłam kaczki!
OdpowiedzUsuńCzas to zmienić :)
UsuńAle mi "smaka" narobiłaś! Kaczka chodzi już za mną od jakiegoś czasu :)
OdpowiedzUsuńTo zrób koniecznie :D
UsuńA ja nie przepadam za kaczką... mam uraz po tym jak musiałam patroszyć własne kaczuchy ;p ...i od tego czasu nie jadam tego mięsa ;p
OdpowiedzUsuńMusiałaś to pisać ? ;p
UsuńAle że co? że o patroszeniu? Eee, wybacz - ale zawsze jak widze kaczkę, to nie potrafię kumulować w sobie wspomnień i musze je z siebie wylać ;p
UsuńNo widzisz;p
UsuńPowinni Ci zakazać tak kusić odwiedzających blog:D:D. Ja już mam ochotę biec do sklepu i też taką kaczuszkę sobie upiec. Mniam, mniam:)
OdpowiedzUsuńJakoś mi nie zakazują;p
Usuńdobrze wygląda! Słodka wychodzi?
OdpowiedzUsuńDelikatnie słodka :)
UsuńKaczusia, miłość mojego męża :) Jeszcze z cebulką, pycha :)
OdpowiedzUsuńNo :)
Usuńczęsto patrzę na kaczkę w sklepie, ale jakoś wydaje mi się, że to jest strasznie trudne dobrze ją przyrządzić. Twoja wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńDzięki :)
UsuńMam zamrożoną kaczkę, więc nie zawaham się jej użyć;) Może jeszcze w tym tygodniu:)
OdpowiedzUsuń:D
Usuń