piątek, 30 listopada 2012

KONKURS Z FIRMĄ PRYMAT - EDYCJA ŚWIĄTECZNA



Dziś mam dla Was konkurs pod patronatem firmy PRYMAT, która jest fundatorem nagród.

Zasady są bardzo proste :

1. Należy zgłosić chęć wzięcia udziału w konkursie ;)
2. Podać przepis lub link do potrawy świątecznej, gdzie zostały użyte przyprawy firmy PRYMAT. Zdjęcia mile widziane . Mogą to być ciasta, zupy, ryby, co kto chce :)
3. Dodać Book And Cooking do obserwatorów.
4. Konkurs trwa od 30.11. do 31.12.2012 r. włącznie.
5. Zwycięzcy zostaną wybrani max. do 10.01.2013 r.
6. Zostaną powiadomieni drogą emailową o wygranej.
7. Należy mieć konto na stronie http://doradcasmaku.pl
8. Umieścić baner konkursowy na swoim blogu.
9. Napisać w komentarzu swój nick, email i przepis ;)

A teraz najważniejsze - NAGRODY

Zwycięzców będzie 3 - każdy z nich uzyska po 1000 pkt na stronie http://doradcasmaku.pl, które to można wymienić na nagrody :  http://www.doradcasmaku.pl/katalog-nagrod.html Można też spokojnie dozbierać sobie do wymarzonej nagrody i wtedy zamówić. Przesyłka jest darmowa, koszty pokrywa DoradcaSmaku.

To by było chyba na tyle. Zapraszam serdecznie do udziału w zabawie ;D

28 komentarzy:

  1. Ciekawe, czy uda mi się zmobilizować :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Na pewno wezmę udział! Zapraszam do mnie! Dodaje!

    OdpowiedzUsuń
  3. Super akcja, ale ja raczej będę korzystać z przepisów konkursowych niż uczestniczyć, bo ze mnie beztalencie kulinarne :(

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja też muszę pomyśleć, bo konkurs super!!!

    A przy okazji zapraszam na CANDY - bo nie widzę banera ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zgłaszam się z Emilką do konkursu :) Oto link do naszego przepisu:
    http://detynkowo-agula.blogspot.com/2012/12/ciasteczka-dla-mikoaja.html

    OdpowiedzUsuń
  6. Zapraszam do zgłoszenia konkursu na bloga http://candy-i-rozdania.blogspot.com/ :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Zgłaszam się, obserwuję.

    Nick: Helka
    E-mail: pavlinkaaa@gmail.com
    Przepis: http://mish-mash-mission.blogspot.com/2012/12/czerwony-barszcz-wigilijny-z-uszkami-wg.html

    OdpowiedzUsuń
  8. Zgłaszam się, obserwuję, jako Czytelniczka

    Ja proponuję tradycyjną struclę z makiem.

    Potrzebne składniki:

    - CIASTO
    1 kg mąki
    10 dkg drożdży
    2 szklanki mleka
    5 żółtek
    2 jaja
    25 dkg cukru
    20 dkg tłuszczy
    pół laski wanilii ( ja dałam firmy PRYMAT )
    kwas cytrynowy ( firmy PRYMAT )
    sól morska młynek ( firmy PRYMAT )

    MASA MAKOWA:
    50 dkg maku
    30 dkg cukru
    2 białka
    6 dkg tłuszczy
    olejek migdałowy do smaku
    pół laski wanilii ( firmy PRYMAT )
    skórka pomarańczowa w syropie

    Robię już to ciasto od lat i zawsze wychodzi przepyszne :) Gorąco polecam.

    czytelniczka37@gmail.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O, mam podobny przepis, więc z chęcią wypróbuję ;)
      Dzięki za zgłoszenie !

      Usuń
  9. Przepis na rybę po grecku

    Składniki:

    kilka filetów ryby mrozonej (w zalezności od ilości osob) ,

    4 średnie marchweki, 2 średnie pietruszki,

    mały seler ,

    4 cebule ,

    wiekszy słoiczek koncentratu pomdorowego,

    1 liść laurowy firmy PRYMAT, kilka ziaren pieprzu,

    sól, 2 ziarenka ziela angielskiego ,

    olej do smażenia,

    1/2 szklanki wody , cukier

    Warzywa obieramy , myjemy i ścieramy na dużych oczkach. Cebulę kroimy w póltalarki. Rozgrzewamy 3 łyżki oliwy podsmażamy starte warzywa (marchew, piertuszkę, seler) Lekko solimy i po kilku minutach przykrywamy patelenię.

    W tym czasie na drugiej patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy zamrożona jeszcze rybę- lekko solimy. Usmazone kawałki odkładamy na talerz, by ociekły z nadmiaru tłuszczu. Zaglądamy do warzyw - podlewamy 1/4 szklanki wody i dalej dusimy. Po usmażeniu filetów , smazymy cebulkę na lekko złoty kolor . Przekładamy cebulę do garnka oraz warzywa z patelni. Dodajemy liść laurowy firmy PRYMAT, pieprz w ziarenkach i ziele angielskie podlewamy znow 1/4 wody, dodajemy koncentrat i odrobinę cukru.Dusimy na wolnym ogniu mieszając od czasu do czasu. Doprawiamy solą do smaku i jeśli jest zbyt ścisłe, podlewamy troszkę wodą. Gdy warzywa bedą miekkie, ukladamy w półmisku na zmianę: warzywa, ryba. Na wierzchu powinny być warzywa. Potrawę odstawiamy do wystygnięcia.Dekorujemy duzymi gałązkami natki. Najlepiej smakuje po dwóch dniach.

    OdpowiedzUsuń
  10. Obserwuję jako Recenzje Kiti

    Ja proponuję ciasto z pomarańczami i orzechami, iście świąteczne.

    Produkty :
    30 dag masła
    1 i 1/2 szklanki cukru
    laska wanilii firmy PRYMAT
    2 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    5 jajek
    3 łyżki kakao
    2 pomarańcze
    serek waniliowy
    sól morska PRYMAT

    MASA:
    15 dag orzechów włoskich
    5 dag orzechów włoskich i fistaszków
    5 dag masła
    3 łyżki cukru
    2 łyżki miodu

    Pieczemy 50 min. w 180 st.

    OdpowiedzUsuń
  11. Zupa ze świeżych grzybów

    1 kg grzybów dowolnego gatunku
    2 litry wody
    1 porcja mięsa rosołowego z kurczaka
    1 cebula
    1 śmietana
    mąka
    sól morska PRYMAT
    ziele angielskie PRYMAT

    Grzyby dokładnie umyć. Mięso ugotować z całymi, surowymi, obranymi grzybami, solą morską i zielem angielskim firmy PRYMAT. Po ugotowaniu i lekkim wystudzeniu mięso pokroić w kawałki, a grzyby w plasterki. Drobne mięso i grzyby podsmażyć z cebulą na złoty kolor, wrzucić do wywaru, zaciągnąć mąką i śmietaną. Sól i pieprz dodać do smaku. Zupę również można przyrządzić z suszonych grzybów.

    annapos1@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  12. I ja się zgłaszam
    http://herbata-ze-szklanki.blogspot.com/2012/12/paluszki-i-ciaza-wymuszona.html

    OdpowiedzUsuń
  13. Moje zgłoszenie:
    http://sluchajmamy.blogspot.com/2012/11/pierogi-z-kasza-gryczana.html

    Zarejestrowana jestem jako Mamade.
    sluchajmamy@gmail.com
    Obserwuję:))

    OdpowiedzUsuń
  14. To i ja się zgłoszę:)

    Proponuję makaroniki nigdałowe z czekoladą

    SKŁADNIKI
    migdały mielone, 20 dag cukru pudru, 2 łyżki kakao, 3 białka, łyżka cukru, sól
    Krem: 25 dag mlecznej czekolady, 12 dag masła, 4 dag cukru pudrum 40 ml wiśniówki

    Składniki mieszamy, białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Masę przekładamy do szprycy.
    Wyciskać masę na blachę , zachowując odstępy. Piec 18-20min w 150st.
    Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić. Utrzeć masło z cukrem pudrem, wymieszać z czekoladą oraz wiśniówką. Kremem smarować spód jednego ciasteczka, przykryć drugim. Ułożyć na paterze:)

    email : kinia1528@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  15. Przepraszam, nie wiedm dlaczego, ale napisałam z profilu anonimowego.

    Może jeszcze raz :)

    Przepis: http://waniliowakuchnia.blogspot.com/2012/12/makowiec-zawijany.html

    Nick Z Doradcy: Patrycja Wójcik

    E- mail: patkaa3@onet.pl

    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń