Dziś mam dla Was konkurs pod patronatem firmy PRYMAT, która jest fundatorem nagród.
Zasady są bardzo proste :
1. Należy zgłosić chęć wzięcia udziału w konkursie ;)
2. Podać przepis lub link do potrawy świątecznej, gdzie zostały użyte przyprawy firmy PRYMAT. Zdjęcia mile widziane . Mogą to być ciasta, zupy, ryby, co kto chce :)
3. Dodać Book And Cooking do obserwatorów.
4. Konkurs trwa od 30.11. do 31.12.2012 r. włącznie.
5. Zwycięzcy zostaną wybrani max. do 10.01.2013 r.
6. Zostaną powiadomieni drogą emailową o wygranej.
7. Należy mieć konto na stronie http://doradcasmaku.pl
8. Umieścić baner konkursowy na swoim blogu.
9. Napisać w komentarzu swój nick, email i przepis ;)
A teraz najważniejsze - NAGRODY
Zwycięzców będzie 3 - każdy z nich uzyska po 1000 pkt na stronie http://doradcasmaku.pl, które to można wymienić na nagrody : http://www.doradcasmaku.pl/katalog-nagrod.html Można też spokojnie dozbierać sobie do wymarzonej nagrody i wtedy zamówić. Przesyłka jest darmowa, koszty pokrywa DoradcaSmaku.
To by było chyba na tyle. Zapraszam serdecznie do udziału w zabawie ;D
to trzeba pomyśleć :)
OdpowiedzUsuńTrzeba:)
Usuńdobra, zgłaszam się i intensynie mysle :)
UsuńCiekawe, czy uda mi się zmobilizować :D
OdpowiedzUsuńWierzę w Ciebie:)
UsuńNa pewno wezmę udział! Zapraszam do mnie! Dodaje!
OdpowiedzUsuńCieszę się i czekam na przepis ;)
UsuńSuper akcja, ale ja raczej będę korzystać z przepisów konkursowych niż uczestniczyć, bo ze mnie beztalencie kulinarne :(
OdpowiedzUsuńNa pewno nie jest tak źle ;)
Usuńja też nie jestem asem w kuchni ;)
UsuńMoże coś wymyślisz:)
UsuńJa też muszę pomyśleć, bo konkurs super!!!
OdpowiedzUsuńA przy okazji zapraszam na CANDY - bo nie widzę banera ;)
A ja widzę i już jestem zgłoszona ;)
UsuńZgłaszam się z Emilką do konkursu :) Oto link do naszego przepisu:
OdpowiedzUsuńhttp://detynkowo-agula.blogspot.com/2012/12/ciasteczka-dla-mikoaja.html
O, świetnie ;)
UsuńZapraszam do zgłoszenia konkursu na bloga http://candy-i-rozdania.blogspot.com/ :)
OdpowiedzUsuńDzięki za przypomnienie ;)
UsuńSuper:)
OdpowiedzUsuńZgłaszam się, obserwuję.
OdpowiedzUsuńNick: Helka
E-mail: pavlinkaaa@gmail.com
Przepis: http://mish-mash-mission.blogspot.com/2012/12/czerwony-barszcz-wigilijny-z-uszkami-wg.html
Zgłaszam się, obserwuję, jako Czytelniczka
OdpowiedzUsuńJa proponuję tradycyjną struclę z makiem.
Potrzebne składniki:
- CIASTO
1 kg mąki
10 dkg drożdży
2 szklanki mleka
5 żółtek
2 jaja
25 dkg cukru
20 dkg tłuszczy
pół laski wanilii ( ja dałam firmy PRYMAT )
kwas cytrynowy ( firmy PRYMAT )
sól morska młynek ( firmy PRYMAT )
MASA MAKOWA:
50 dkg maku
30 dkg cukru
2 białka
6 dkg tłuszczy
olejek migdałowy do smaku
pół laski wanilii ( firmy PRYMAT )
skórka pomarańczowa w syropie
Robię już to ciasto od lat i zawsze wychodzi przepyszne :) Gorąco polecam.
czytelniczka37@gmail.com
O, mam podobny przepis, więc z chęcią wypróbuję ;)
UsuńDzięki za zgłoszenie !
Przepis na rybę po grecku
OdpowiedzUsuńSkładniki:
kilka filetów ryby mrozonej (w zalezności od ilości osob) ,
4 średnie marchweki, 2 średnie pietruszki,
mały seler ,
4 cebule ,
wiekszy słoiczek koncentratu pomdorowego,
1 liść laurowy firmy PRYMAT, kilka ziaren pieprzu,
sól, 2 ziarenka ziela angielskiego ,
olej do smażenia,
1/2 szklanki wody , cukier
Warzywa obieramy , myjemy i ścieramy na dużych oczkach. Cebulę kroimy w póltalarki. Rozgrzewamy 3 łyżki oliwy podsmażamy starte warzywa (marchew, piertuszkę, seler) Lekko solimy i po kilku minutach przykrywamy patelenię.
W tym czasie na drugiej patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy zamrożona jeszcze rybę- lekko solimy. Usmazone kawałki odkładamy na talerz, by ociekły z nadmiaru tłuszczu. Zaglądamy do warzyw - podlewamy 1/4 szklanki wody i dalej dusimy. Po usmażeniu filetów , smazymy cebulkę na lekko złoty kolor . Przekładamy cebulę do garnka oraz warzywa z patelni. Dodajemy liść laurowy firmy PRYMAT, pieprz w ziarenkach i ziele angielskie podlewamy znow 1/4 wody, dodajemy koncentrat i odrobinę cukru.Dusimy na wolnym ogniu mieszając od czasu do czasu. Doprawiamy solą do smaku i jeśli jest zbyt ścisłe, podlewamy troszkę wodą. Gdy warzywa bedą miekkie, ukladamy w półmisku na zmianę: warzywa, ryba. Na wierzchu powinny być warzywa. Potrawę odstawiamy do wystygnięcia.Dekorujemy duzymi gałązkami natki. Najlepiej smakuje po dwóch dniach.
Obserwuję jako Recenzje Kiti
OdpowiedzUsuńJa proponuję ciasto z pomarańczami i orzechami, iście świąteczne.
Produkty :
30 dag masła
1 i 1/2 szklanki cukru
laska wanilii firmy PRYMAT
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
5 jajek
3 łyżki kakao
2 pomarańcze
serek waniliowy
sól morska PRYMAT
MASA:
15 dag orzechów włoskich
5 dag orzechów włoskich i fistaszków
5 dag masła
3 łyżki cukru
2 łyżki miodu
Pieczemy 50 min. w 180 st.
Zupa ze świeżych grzybów
OdpowiedzUsuń1 kg grzybów dowolnego gatunku
2 litry wody
1 porcja mięsa rosołowego z kurczaka
1 cebula
1 śmietana
mąka
sól morska PRYMAT
ziele angielskie PRYMAT
Grzyby dokładnie umyć. Mięso ugotować z całymi, surowymi, obranymi grzybami, solą morską i zielem angielskim firmy PRYMAT. Po ugotowaniu i lekkim wystudzeniu mięso pokroić w kawałki, a grzyby w plasterki. Drobne mięso i grzyby podsmażyć z cebulą na złoty kolor, wrzucić do wywaru, zaciągnąć mąką i śmietaną. Sól i pieprz dodać do smaku. Zupę również można przyrządzić z suszonych grzybów.
annapos1@o2.pl
I ja się zgłaszam
OdpowiedzUsuńhttp://herbata-ze-szklanki.blogspot.com/2012/12/paluszki-i-ciaza-wymuszona.html
Moje zgłoszenie:
OdpowiedzUsuńhttp://sluchajmamy.blogspot.com/2012/11/pierogi-z-kasza-gryczana.html
Zarejestrowana jestem jako Mamade.
sluchajmamy@gmail.com
Obserwuję:))
To i ja się zgłoszę:)
OdpowiedzUsuńProponuję makaroniki nigdałowe z czekoladą
SKŁADNIKI
migdały mielone, 20 dag cukru pudru, 2 łyżki kakao, 3 białka, łyżka cukru, sól
Krem: 25 dag mlecznej czekolady, 12 dag masła, 4 dag cukru pudrum 40 ml wiśniówki
Składniki mieszamy, białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Masę przekładamy do szprycy.
Wyciskać masę na blachę , zachowując odstępy. Piec 18-20min w 150st.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić. Utrzeć masło z cukrem pudrem, wymieszać z czekoladą oraz wiśniówką. Kremem smarować spód jednego ciasteczka, przykryć drugim. Ułożyć na paterze:)
email : kinia1528@wp.pl
Przepraszam, nie wiedm dlaczego, ale napisałam z profilu anonimowego.
OdpowiedzUsuńMoże jeszcze raz :)
Przepis: http://waniliowakuchnia.blogspot.com/2012/12/makowiec-zawijany.html
Nick Z Doradcy: Patrycja Wójcik
E- mail: patkaa3@onet.pl
Pozdrawiam :)