- Polędwicę kroimy i rozbijamy.
- Solimy, pieprzymy.
- Przekładamy cebulą.
- Zawijamy w folię, kładziemy do lodówki na 2 h.
- Rozgrzewamy olej.
- Polędwiczki obtaczamy w bułce.
- Następnie w roztrzepanym jajku, osolonym i opieprzonym.
- Obtaczamy w bułce tartej.
- Następnie jeszcze raz w jajku i w bułce.
- Kładziemy na rozgrzany olej.
- Pod koniec smażenia dodajemy łyżkę masła.
- Wrzucamy cebulę.
Smacznego !
Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńDzięki ;)
UsuńCzyli najpierw w mące, potem w bułce, tak ?
OdpowiedzUsuńJak kotlety normalne ;) Mąka, jajko, bułka tarta.
Usuńuwielbiam polędwiczki:) tej wersji z przekładaniem cebulą nie znam.
OdpowiedzUsuńMięso jest wtedy smaczniejsze ;)
UsuńPyszny obiadek.
OdpowiedzUsuńDokładnie ;)
UsuńApetyczne! Om nom nom...
OdpowiedzUsuńRacja ;)
Usuńpycha obiad:)
OdpowiedzUsuńbiorę go;)
A bierz ;)
UsuńMniam, mniam... Ależ narobiłaś mi smaku!
OdpowiedzUsuńChyba wypada się cieszyć ;)
UsuńCudo:) Tak jeszcze nie robiłam polędwiczek:) Spróbuję na pewno:)
OdpowiedzUsuńCieszę się ;)
Usuń