Dziś na obiad roladki drobiowe z ogórkiem, serem, boczkiem parzonym i cebulą.
Potrzebne składniki:
- filet z kurczaka,
- ogórek kiszony,
- żółty ser,
- olej,
- boczek parzony,
- cebula,
- sól,
- pieprz,
- przyprawa do grilla
Sposób wykonania:
- Mięśo rozbijamy, solimy, pieprzymy.
- Nakładamy boczek i cebulę.
- Dodajemy ogórek.
- Nakładamy po kawałku żółtego sera.
- Posypujemy przyprawą do grilla.
- Zawijamy, przeekłuwamy wykałaczką.
- Wrzucamy na gorący olej.
- Opiekamy z dwóch stron.
- Dolewamy wody.
- Dusimy na wolnym ogniu do miękkości.
Smacznego !
Roladki drobiowe, któż ich nie lubi?! Ja uwielbiam, na pewno skorzystam z Twojego pomysłu. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńCieszę się ;)
UsuńPychota, robiłam,ale ja jeszcze je panieruję standardowo mąka,jajo,bułka tarta. Zamiast boczku można dać paseczek słoninki. Pozdrówka
UsuńO, też fajnie ;)
UsuńCuda robisz:) To musi być pyszotowe:)
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
UsuńJak bym chciała, żeby mi się chciało regularnie gotować... ;)
OdpowiedzUsuń:))
Usuńja bardzo lubię roladki
OdpowiedzUsuńA tak przy okazji zapraszam do mojego konkursu śniadaniowego - trwa do końca listopada na http://nietylkopasta.pl
O, zaraz spojrzę ;)
UsuńTeż fajne roladki, tylko czemu tak malutko sera :)
OdpowiedzUsuńSer teraz taki drogi, to trzeba oszczędzać ;D
UsuńJa robiłam takie wieprzowe :)
OdpowiedzUsuńTeż pyszne ;)
UsuńPyszności...a ja taka głodna...
OdpowiedzUsuńWyślę Ci :)
UsuńDobrze, że jestem po obiedzie :D
OdpowiedzUsuńChyba tak ;)
UsuńKobieto, jakie cuda wyprawiasz w tej kuchni! Aż mnie skręca z głodu na widok takich pyszności:))
OdpowiedzUsuńCzas też zrobić ;)
UsuńMniam! Pyszności;):)
OdpowiedzUsuńDokładnie ;)
Usuńuwielbiam wszelkie roladki:)
OdpowiedzUsuńJa też ;)
UsuńDawno nie robiłam takich zrazików [ u nas mówimy na to zrazy,..]
OdpowiedzUsuńZależy widać od regionu ;)
UsuńJak czytam takie posty to się od razu robię głodna a tu już po 21 i jeść się nie powinno ;(
OdpowiedzUsuńTrzeba czytać szybciej :)
UsuńMniam:) Chociaż wyeliminowałabym magi, ale reszta jak dla mnie pasuje idealnie (od dzieciństwa nie znoszę magi, nie wiem czemu:)
OdpowiedzUsuńtez pewnie z magi bym zrezygnowała, bo jakos na codzien oprócz rosołu nie uzywam, ale juz wiem co bedę jadła w sobotę:)
UsuńŚwietnie, ja też zazwyczaj magi nie dodaję.
UsuńPyszności, lubię takie roladki, w zależności co włożymy do środka, będą smakować różnie.
OdpowiedzUsuńTo jest w nich najlepsze ;)
Usuńeee fajne i bardzo efektowne :) i co najważniejsze zapewne smaczne
OdpowiedzUsuńDokładnie ;)
UsuńBardzo pysznie, do tego chyba dość szybko;)
OdpowiedzUsuńCzasowo najgorzej nie wychodzi :)
UsuńPychota, roladki z boczkiem to zdecydowanie danie dla mnie :)
OdpowiedzUsuńCieszę się ;)
UsuńPowinnaś mieć taka opcję DRUKUJ ;-) by od razu czytelnik mógł wydrukowac przepis i lecieć do kuchni ;-)
OdpowiedzUsuńTeż dobry pomysł:)
Usuń