Czas na rydza smażonego , wyszedł pyszny :)
Potrzebne składniki:
- Grzyby myjemy.
- Odcinamy korzenie.
- Masło wrzucamy na patelnię.
- Roztapiamy, można dodać trochę oleju.
- Solimy, pieprzymy.Smażymy kapeluszem na dół.
- Obracamy na drugą stronę. Dusimy na bardzo małym ogniu ok.15 minut.
Smacznego !
Lubię grzyby, ale po zjedzeniu zawsze mam głupie uczucie, że może jednak były trujące :) Takie zboczenie :)
OdpowiedzUsuńTrochę dziwne to zboczenie ;p
UsuńNajlepiej tak nie myśleć. Bo nasz mózg jest niesamowity. Ciekawi mnie efekt placebo. Oglądałam na Planet bardzo ciekawy materiał jak nasze myślenie wpływa na zachowanie organizmu.
UsuńTo prawda, najgorzej to się zeschizować i wmawiać nie wiadomo co :(
Usuńwyglądaja apetycznie.Świetna alternatywa dla moich pieczarek, któe już mi się troche znudziły:)
OdpowiedzUsuńNie dziwię się ;)
UsuńWygląda pysznie - chętnie bym skosztowała :)
OdpowiedzUsuńSuper.
UsuńA rydz wspaniały grzyb, tylko ciężko go dostać. No chyba, ze słoik.
OdpowiedzUsuńNo raczej.
UsuńLubię zbierać grzyby, ale nie znoszę ich jeść... Fe...
OdpowiedzUsuńJa właśnie na odwrót.
UsuńTestowałaś może Pomysł na zapiekaną zupę cebulową Winiary?
OdpowiedzUsuńNiestety nie.
Usuńrydzów nie zbieram bo nie wiem które to
OdpowiedzUsuń:)
UsuńRudy rudy rudy rudy rydz! :D
OdpowiedzUsuńJa za grzybami jakoś nie przepadam.
Ja uwielbiam ;)
Usuń