- Rybę solimy, pieprzymy.
- Przekładamy cebulką.
- Nakrapiamy sokiem z cytryny, zostawiamy na godzinę.
- Wbijamy jajko, solimy, pieprzymy.
- Roztrzepujemy.
- Rybę obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.
- Ponownie w jajku i w bułce.
- Smażymy na gorącym tłuszczu.
- Dodajemy cebulkę.
- Dusimy na wolnym ogniu, obracając filety.
Smacznego ! |
Uwielbiam solę :)
OdpowiedzUsuńFajnie :)
Usuńpysznie!! chyba rozmrożę sobie filecika tyle ze to tylko mintaj :/
OdpowiedzUsuńTeż dobra ;p
Usuńna cebulę to ja mam uczulenie;D
OdpowiedzUsuńTeż dobrze :D
UsuńZapraszam Cię do zabawy: http://calamadalena.blogspot.com/2012/11/liebster-award.html
OdpowiedzUsuńDzięki :)
UsuńA ja robię solę panierowaną w cebulce prażonej pychaaa:)
OdpowiedzUsuńMmm, na pewno też jest pyszna ;)
Usuńa ja dziś jadłam fląderke ;)
OdpowiedzUsuńmmm, rybki samo zdrowie na talerzu.
No :)
Usuńwygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
Usuń