poniedziałek, 12 listopada 2012

Sola panierowana z cebulką.

Dziś na obiad była ryba, pycha :)


Potrzebne składniki:
  • bułka tarta,
  • sola,
  • mąka, 
  • olej,
  • cebula,
  • sól,
  • pieprz,
  • jajko,
  • cytryna 

Sposób wykonania:

  1. Rybę solimy, pieprzymy.
  2. Przekładamy cebulką.
  3. Nakrapiamy sokiem z cytryny, zostawiamy na godzinę.
  4. Wbijamy jajko, solimy, pieprzymy.
  5. Roztrzepujemy.
  6. Rybę obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.
  7. Ponownie w jajku i w bułce.
  8. Smażymy na gorącym tłuszczu.
  9. Dodajemy cebulkę.
  10. Dusimy na wolnym ogniu, obracając filety.
Smacznego !

14 komentarzy: