Fasola z kapustą to kolejne danie wigilijne.
Potrzebne składniki:
- kapusta kiszona,
- ziele angielskie,
- liść laurowy,
- kostka rosołowa,
- cebula,
- suszone grzyby,
- sól,
- pieprz,
- masło
Sposób wykonania:
- Fasolę gotujemy do miękkości.
- Dokładamy kostkę rosołową.
- Masło przetapiamy na patelni.
- Przesmażamy z cebulą.
- Kapustę tniemy i gotujemy.
- Dorzucamy suszone grzyby, liście laurowe i ziele angielskie.
- Mieszamy kapustę z fasolą.
Smacznego!
brzydko wygląda, nie lubię takich dań :)
OdpowiedzUsuńWygląda, jak fasola z kapustą, nie inaczej:)
UsuńDlaczego brzydko? Bardzo dobre to jest :)
UsuńNie wiem czemu brzydko;p
UsuńTego jeszcze nie jadłam. Na wigilię mieliśmy kapustę z grochem, pychotka:)
OdpowiedzUsuńTeż dobre:)
Usuńtez nie jadłam ale osobno lubię :)
UsuńFajnie:)
UsuńKapustę uwielbiam, ale groch niestety nie, więc nie jest to danie dla mnie niestety.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Ale ja grochu nie proponuję:)
Usuńu mnie się nigdy takiej nie robi, samą z grzybami:)
OdpowiedzUsuńTeż dobra pewnie:)
UsuńPyszności.
OdpowiedzUsuńNo:D
Usuńmieszanka wybuchowa :))) ale lubię takie smaki
OdpowiedzUsuń:)
UsuńA tu u Ciebie jak zwykle pyszności ;)
OdpowiedzUsuńA dziękuję ;)
UsuńNic się nie stało, tylko muszę teraz skupić się na nauce i poprawianiu ocen, więc nie bardzo mam czas na bloga :) Dziękuję, że zapytałaś! ;*
OdpowiedzUsuń:)
UsuńNigdy nie jadłam, my mamy kapustę z grochem, ale nie z fasolą! :)
OdpowiedzUsuńA my tak:)
Usuń