sobota, 29 grudnia 2012

Fasola z kapustą.

Fasola z kapustą to kolejne danie wigilijne.



Potrzebne składniki:
  •  kapusta kiszona,
  • ziele angielskie,
  • liść laurowy,
  • kostka rosołowa,
  • cebula,
  • suszone grzyby,
  • sól, 
  • pieprz, 
  • masło 

Sposób wykonania:
  1. Fasolę gotujemy do miękkości.
  2. Dokładamy kostkę rosołową.
  3. Masło przetapiamy na patelni.
  4. Przesmażamy z cebulą.
  5. Kapustę tniemy i gotujemy.
  6. Dorzucamy suszone grzyby, liście laurowe i ziele angielskie.  
  7. Mieszamy kapustę z fasolą.
Smacznego!

22 komentarze:

  1. brzydko wygląda, nie lubię takich dań :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tego jeszcze nie jadłam. Na wigilię mieliśmy kapustę z grochem, pychotka:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kapustę uwielbiam, ale groch niestety nie, więc nie jest to danie dla mnie niestety.
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  4. u mnie się nigdy takiej nie robi, samą z grzybami:)

    OdpowiedzUsuń
  5. mieszanka wybuchowa :))) ale lubię takie smaki

    OdpowiedzUsuń
  6. A tu u Ciebie jak zwykle pyszności ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nic się nie stało, tylko muszę teraz skupić się na nauce i poprawianiu ocen, więc nie bardzo mam czas na bloga :) Dziękuję, że zapytałaś! ;*

    OdpowiedzUsuń
  8. Nigdy nie jadłam, my mamy kapustę z grochem, ale nie z fasolą! :)

    OdpowiedzUsuń