Paszteciki robiłam pierwszy raz zainspirowana Helką ;p
Potrzebne składniki:
Sposób wykonania:- Cebulę przesmażamy z masłem.
- Dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki. Przesmażamy.
- Cebulę z pieczarkami ostudzone przekręcamy przez maszynkę. Solimy i pieprzymy.
- Robimy ciasto drożdżowe z przepisu - klik.
- Rozwałkowujemy.
- Tniemy paski na ok. 6-7 cm. Nakładamy farsz w środek.
- Zlepiamy brzegi i kroimy na małe 2-3 cm.
- Układamy na blasze i zostawiamy do wyrośnięcia.
- Można też pokroić na większe kawałki.
- Przed pieczeniem smarujemy białkiem roztrzepanym.
- Pieczemy ok. 15 min. w 210 st.
Smacznego!
super! ja robię paszteciki z ciasta francuskiego :)
OdpowiedzUsuńTeż dobrze;p
Usuńrobię w ten sposób i mięsne i z kapustą i grzybami. jak mam lenia używam ciasta francuskiego:)dawno nie jadłam. a w tym roku z mama postanowiłam zrobić mniej jedzenia na święta.
OdpowiedzUsuńZ pewnością wszystkie są pyszne ;)
UsuńBędę je robiła jutro :) Tylko, że zamiast pieczarek przygotowalam sobie gotowane grzybki leśne ;)
OdpowiedzUsuńTeż smaczne:)
UsuńPasztecika nigdy nie odmówię:)
OdpowiedzUsuńNie dziwię się ;)
Usuńja dzisiaj robiłam ja :D
OdpowiedzUsuńczęść zrobiłam jak drożdzóweczki a część zawinęłam jak rogaliki:-))
O, różnorodność musi być ;)
UsuńUwielbiam wszystko co z kapustą i grzybami. Jest to moje ukochane połączenie. :)
OdpowiedzUsuńJa też lubię ;)
Usuń