Roladki zawijane w boczek parzony są równie pyszne, jak te ze śliwkami suszonymi ;)
Sposób wykonania:
- Filet z kurczaka tniemy.
- Solimy ,pieprzymy.
- Posypujemy ziołami prowansalskimi.
- Wsypujemy marynatę do miseczki.
- Dodajemy olej. Mieszamy. Zostawiamy ok. godziny w lodówce.
- Boczki układamy, kładziemy z jednej strony kawałek filetu.
- Rolujemy.
- Smażymy na oleju.
- Dolewamy wody.
- Dusimy na małym ogniu.
Smacznego !
koniec świata! ide jesc..
OdpowiedzUsuńSmacznego:)
Usuńpyszne, pyszne, pyszne!
OdpowiedzUsuńNo;p
UsuńUwielbiam boczek zwłaszcza wędzony ;)
OdpowiedzUsuńFajnie;D
Usuńboczek parzony to moja ulubiona wedlina. najbardziej smakuje mi ten od wujka - swojski, a jak nie dostanę, to sklepowy henryk kania :)
OdpowiedzUsuńWiadomo, swojski najlepszy ;)
Usuń