Uwielbiam rogaliki z ciasta francuskiego, dlatego, że ze wszystkim smakują wybornie i są bardzo szybkie w wykonaniu ;)
Proszę o klik ugotuję ;)
Potrzebne składniki:
Sposób wykonania:
- Ciasto francuskie tniemy na trójkąty.
- Kładziemy mandarynki na brzegu.
- Kładziemy zwinięte na wysmarowaną tłuszczem blachę.
- Pieczemy 15-18 min. w 200 st.
- Posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego !
idealne do nauki podczas sesji na zaspokojenie małego głoda:P
OdpowiedzUsuńPodsunęłaś mi pomysł na serię dań, wskazaną na sesję, dzięki ;)
Usuńproszę bardzo:)
OdpowiedzUsuńDzięki ;)
Usuńuwielbiam :D
OdpowiedzUsuńNie dziwię się ;)
UsuńPycha!
OdpowiedzUsuńZgadzam się ;)
UsuńNo proszę. Kolejny dowód na to, że w prostocie tkwi geniusz:))
OdpowiedzUsuńNo dokładnie ;)
UsuńKliknęłam :)
OdpowiedzUsuńZ ciasta francuskiego można zrobić cuda na kiju ;D Ja już próbowałam z ciastem francuskim czego tylko można ale mandarynek nigdy :) Zrobię na pewno :D
Super:)
UsuńJa też jeszcze nigdy nie używałam mandarynek do ciasta francuskiego. Muszę spróbować, bo pysznie wyglądają ;-)
OdpowiedzUsuńDzięki ;)
Usuńale pyszności znowu u Ciebie widzę, aż mi ślinka po brodzie cieknie ;)
OdpowiedzUsuńHehe ;)
Usuńz mandarynką?! to musi być hit:D
OdpowiedzUsuńChyba jest ;D
Usuńz mandarynkami jeszcze nie robiłam:) muszą być przyjemne w smaku:D
OdpowiedzUsuńSą ;)
UsuńWow... Z mandarynkami jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńA widzisz ;)
Usuńo takich to jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńŻałuj ;)
Usuń