niedziela, 6 stycznia 2013

Roladki drobiowe owijane w boczek z suszoną morelą i papryką

To już kolejna odsłona roladek owijanych w boczek:) Tym razem z suszoną morelą i papryką.



Potrzebne składniki:
  • boczek,
  • filet z kurczaka,
  • sól,
  • pieprz,
  • paryka,
  • suszone morele,
  • zioła prowansalskie,
  • przyprawa do kurczaka,
  • marynata,
  • olej 

Sposób wykonania:
  1. Filet z kurczaka tniemy, solimy, pieprzymy, dodajemy zioła prowansalskie.
  2. Wsypujemy marynatę, dodajemy oleju.
  3. Mieszamy. 
  4. Wkładamy filety. 
  5. Na płatach boczku układamy paprykę i suszone morele.
  6. Dokładamy po kawałku filetu z kurczaka.
  7. Zawijamy, przekłuwając wykałaczką.
  8. Smażymy na oleju.
  9. Dodajemy trochę wody i dusimy.
Smacznego!

38 komentarzy:

  1. Z chęcią bym zjadła, świetny przepis!

    OdpowiedzUsuń
  2. Dla mnie bomba, ale pewnie bym wydłubała kurczaka z boczku XD

    OdpowiedzUsuń
  3. to musi być przepyszne ;)!
    pozdrawiam ciepło,
    Szana ! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Aż się zrobiłam głodna.:p
    Na pewno wypróbuję ten przepis.:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie jadłam jeszcze takiej wersji,ale na pewno wypróbuję!;)
    Karolina

    OdpowiedzUsuń
  6. fajny przepis ;) z początku myślałam, że będziesz drób zwijać jako roladkę z morelą i papryką, a potem owiniesz boczkiem.. ale u Ciebie też fajna propozycja.

    OdpowiedzUsuń
  7. Kurczaka z morelą jeszcze nie jadłam. Pewnie ciekawy smak potrawa ma :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ale królewski obiadek!:D rozpieszczasz dzisiaj;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Aż mi w brzuchu zaburczało... mniam!

    OdpowiedzUsuń
  10. ale cudowności :) chętnie bym zjadła :P

    OdpowiedzUsuń
  11. Jej pycha:) chętnie wypróbuje

    OdpowiedzUsuń