Drożdżówki z jagódkami i lukrem mmm pycha ;)
Potrzebne składniki:
- 4 jaja,
- szczypta soli,
- cukier waniliowy,
- 1kg mąki,
- 1/2 kostki tłuszczu,
- 2 szklanki mleka,
- 10 dag drożdży,
- szklanka cukru,
- cukier puder,
- jagody,
- wiórki kokosowe
- Wykonujemy ciasto drożdżowe - klik.
- Bierzemy ciasto. Zwijamy ciasto w rulon.
- Zawijamy, jak ślimaki. Smarujemy białkiem.
- Nakładamy jagody.
- Możemy posypać wiórkami kokosowymi.
- Posypujemy kruszonką.
- Pieczemy 15 min. w 200 st.
- Możemy polukrować lukrem królewskim.
Smacznego !
Mniam, mniam :)
OdpowiedzUsuńDokładnie ;)
UsuńWyglądają przepysznie - i jak tu trzymać dietę?
OdpowiedzUsuńNo nie da się ;)
UsuńAle pyszności, uwielbiam jagódki:)
OdpowiedzUsuńJa też ;) Zawsze musimy kilka słoików kupić, jak jedziemy z morza ;)
UsuńPysznie wyglądają ;>
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
UsuńUwielbiam jagodzianki! Są takie ... domowe :) Kojarzą mi się z ciepełkem, rodziną, zimowymi wieczorami przy ciepłej herbatce lub kakao..
OdpowiedzUsuńDokładnie:)
UsuńUwielbiam drożdżówki z jagodami :) Pachną wakacjami nad morzem!
OdpowiedzUsuńTeż ;)
UsuńBardzo smaczne:)
OdpowiedzUsuńZgadzam się ;)
UsuńMmmm...aż ślinka cieknie. :D
OdpowiedzUsuńNie dziwię się ;)
Usuńmmmmmmm ale bym zjadła! :)
OdpowiedzUsuńCieszę się ;)
Usuńjagodzianki w lutym:) szczęściara;)
OdpowiedzUsuńzazdroszczę:D
Pycha ;)
UsuńBajeczne:) zamieszkam z Tobą.
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo;)
Usuń