Grzebienie z brukselką tak mi zasmakowały, że postanowiłam zrobić też wersję na słodko - z mandarynką !
Potrzebne składniki:- Ciasto francuskie tniemy na 8-10 części.
- Górną część nacinamy.
- Na dole układamy po 2 cząstki mandarynki.
- Składamy, przyciskając brzegi.
- Kładziemy na wysmarowaną blachę.
- Pieczemy ok. 20 min. w 200 st.
Smacznego!
Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
UsuńPrzepysznie wygląda:) uwielbiam ciasto francuskie , ale z mandarynkami jeszcze nigdy nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńA żałuj, pycha ;)
UsuńUwielbmam ciasto francuskie :-) jak dla mnie idealne do kawy :-)
OdpowiedzUsuńDokładnie ;)
Usuńpycha!:) uwielbiam ciasto francuskie i proste potrawy:)
OdpowiedzUsuńJa też ;)
UsuńMmmm...a ja jestem fanką francuskiego z jabłkiem ni cynamonem:)
OdpowiedzUsuńTeż pycha ;)
UsuńWyglądają przepysznie i szybkie do zrobienia, chyba się skuszę:)
OdpowiedzUsuńDzieciaki z pewnością będą zachwycone ;)
UsuńZ brukselką na wytrawnie teraz na słodko, Super!
OdpowiedzUsuńMuszą być zmiany smaków ;)
Usuńz mandarynką do już bym chętniej zjadła :)
OdpowiedzUsuńCieszę się ;)
Usuńmniam! do ciasta francuskiego to chyba można wszystko wpakować i zawsze będzie pyszne :)
OdpowiedzUsuńDokładnie;p
Usuńprzepysznie wyglądają!
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo ;)
UsuńTeż z mandarynkami nie jadłam :) Przy najbliższej okazji wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńCieszę się ;)
UsuńPysznosci..
OdpowiedzUsuńDokładnie ;)
Usuńzrobiłam dzisiaj ale z gruszką wyszły mniam. dzięki za przepis
OdpowiedzUsuńAleż Ty mi smaka narobiłaś ;)
UsuńKurcze a wydawało mi się że to trudne. W niedzielę robię na deser :)
OdpowiedzUsuńMi też się to zawsze trudne wydawało;p
Usuń