niedziela, 17 lutego 2013

Grzebienie z ciasta francuskiego z mandarynką.

Grzebienie z brukselką tak mi zasmakowały, że postanowiłam zrobić też wersję na słodko - z mandarynką !



Potrzebne składniki:
  • ciasto francuskie,
  • mandarynki,
  • margaryna 

Sposób wykonania:
  1. Ciasto francuskie tniemy na 8-10 części.
  2. Górną część nacinamy.
  3. Na dole układamy po 2 cząstki mandarynki.
  4. Składamy, przyciskając brzegi.
  5. Kładziemy na wysmarowaną blachę.
  6. Pieczemy ok. 20 min. w 200 st. 

Smacznego!

28 komentarzy:

  1. Przepysznie wygląda:) uwielbiam ciasto francuskie , ale z mandarynkami jeszcze nigdy nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbmam ciasto francuskie :-) jak dla mnie idealne do kawy :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. pycha!:) uwielbiam ciasto francuskie i proste potrawy:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmmm...a ja jestem fanką francuskiego z jabłkiem ni cynamonem:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają przepysznie i szybkie do zrobienia, chyba się skuszę:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Z brukselką na wytrawnie teraz na słodko, Super!

    OdpowiedzUsuń
  7. z mandarynką do już bym chętniej zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  8. mniam! do ciasta francuskiego to chyba można wszystko wpakować i zawsze będzie pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Też z mandarynkami nie jadłam :) Przy najbliższej okazji wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  10. zrobiłam dzisiaj ale z gruszką wyszły mniam. dzięki za przepis

    OdpowiedzUsuń
  11. Kurcze a wydawało mi się że to trudne. W niedzielę robię na deser :)

    OdpowiedzUsuń