Pierogi uwielbiam od zawsze, te z mięsem robiłam chyba pierwszy raz, ale i tak zniknęły w mgnieniu oka ;)
Potrzebne składniki:
Sposób wykonania:
- Mięso gotujemy z warzywami. Zostawiamy do wystygnięcia. Mielimy.
- Cebulę z czosnkiem obieramy. Roztapiamy tłuszcz. Przesmażamy. Solimy i pieprzymy.
- Dodajemy do mięsa paprykę firmy Royal Brand.
- Mięso zmielone z warzywami dodajemy do przesmażonej cebuli.
- Pod koniec smażenia dodajemy masło.
- Do zimnego farszu wbijamy jajko. Doprawiamy do smaku.
- Wykonujemy ciasto na pierogi - klik.
- Rozwałkowywujemy. Wycinamy kółka.
- Nakładamy farsz. Sklejamy boki.
- Gotujemy w gotującej osolonej wodzie, od wypłynięcia z 3-4 min.
- Polewamy tłuszczem.
- Zimne możemy też odsmażyć na maśle.
Smacznego!
Za możliwość przetestowania paryki dziękuję :
Ja też bardzo lubię podsmażane pierogi, nie ma dla mnie lepszych :)
OdpowiedzUsuńNatomiast warto dodać trochę wywaru do masy mięsnej wtedy farsz jest bardzo soczysty, a nie suchy, lub ewentualnie wody :)
O, dzięki za podpowiedź. Na pewno skorzystam ;)
UsuńFajne:)
OdpowiedzUsuńNo ;)
UsuńJa uwielbiam z owocami:)
OdpowiedzUsuńTeż pyszne:)
Usuń