Tak mi zasmakowały grzebienie z brukselką, że tym razem skusiłam się na połączenie ciasta francuskiego z jabłkiem i chałwą ;)
Potrzebne składniki:
Sposób wykonania:
- Ciasto francuskie tniemy na 8-10 części.
- Nakładamy jabłko i chałwę.
- Nacinamy od góry.
- Łączymy od góry.
- Pieczemy ok. 20 min. w 200 st.
- Możemy posypać cukrem pudrem.
Smacznego !
Buu, a ja jestem na diecie. :)
OdpowiedzUsuńOj tam, kawałeczek nie zaszkodzi ;)
UsuńJa robię tak samo, ale daję banany i cynamon albo jabłko i dżem gruszkowy :)
OdpowiedzUsuńZ każdym są pyszne ;)
Usuńojaaaaaa!! chałwa :D :D :D :D :D
OdpowiedzUsuńNo, pycha;)
UsuńPysznie wyglądają, z chałwą to jeszcze nie jadłam...
OdpowiedzUsuńA żałuj, pycha ;)
UsuńWygląda pysznie, bardzo lubię ciasto francuskie, niecałe pół godziny i mamy coś dobrego do kawy :)
OdpowiedzUsuńDokładnie ;) Szybko i smacznie !
UsuńKruszynko, nie wódź nas na pokuszenie :)
OdpowiedzUsuńHaha, nic nie mogę zrobić ;)
UsuńZ chałwą jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńMusisz koniecznie spróbować ;)
Usuńaż ślinka mi pociekła - szkoda, że nie lubię pieczenia :)
OdpowiedzUsuńNo będziesz musiała chyba polubić ;)
Usuńale musiały byc pyszne:)
OdpowiedzUsuńByły ;)
Usuńbardzo fajne połączenie:)
OdpowiedzUsuńPs. gotowanie za głosowanie już trwa:)
Czekam na domowy kebab ;)
Usuńchałwa jako nadzienie ? doskonały pomysł ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję ;) Już niejednokrotnie używałam i nigdy się nie zawiodłam !
UsuńPyszne:)
OdpowiedzUsuńZgadzam się!
Usuń