piątek, 1 marca 2013

Grzebienie z ciasta francuskiego z jabłkiem i chałwą.

Tak mi zasmakowały grzebienie z brukselką, że tym razem skusiłam się na połączenie ciasta francuskiego z jabłkiem i chałwą ;)


Potrzebne składniki:
  • ciasto francuskie,
  • tłuszcz, 
  • jabłko, 
  • chałwa, 
  • cukier puder 

Sposób wykonania:
  1. Ciasto francuskie tniemy na 8-10 części. 
  2. Nakładamy jabłko i chałwę.
  3. Nacinamy od góry.
  4. Łączymy od góry.
  5. Pieczemy ok. 20 min. w 200 st.
  6.  Możemy posypać cukrem pudrem. 

Smacznego !

24 komentarze:

  1. Buu, a ja jestem na diecie. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja robię tak samo, ale daję banany i cynamon albo jabłko i dżem gruszkowy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ojaaaaaa!! chałwa :D :D :D :D :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Pysznie wyglądają, z chałwą to jeszcze nie jadłam...

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda pysznie, bardzo lubię ciasto francuskie, niecałe pół godziny i mamy coś dobrego do kawy :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Kruszynko, nie wódź nas na pokuszenie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. aż ślinka mi pociekła - szkoda, że nie lubię pieczenia :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ale musiały byc pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  9. bardzo fajne połączenie:)
    Ps. gotowanie za głosowanie już trwa:)

    OdpowiedzUsuń
  10. chałwa jako nadzienie ? doskonały pomysł ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję ;) Już niejednokrotnie używałam i nigdy się nie zawiodłam !

      Usuń